Ralli 27.02.2020

Korpilahden Talvirallia tehdään ”sata lasissa”

Kuva: Korpilahden Talvirallin Facebook -sivut

Korpilahden Talvirallin järjestäjät kertovat uutisia, kun sunnuntaina 1.3. klo 23.59 päättyy ilmoittautumisaika kisaan. Korpilahden Talviralli on Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailuksi lisätty, kun alkutalven kolme ensimmäistä kisaa peruttiin leudun talven vuoksi.

Korpilahden Talvirallin kilpailun johtaja Juha Perälä vaikuttaa tässä vaiheessa suhteellisen tyytyväiseltä.

– Kelit Korpilahdella ovat olleet mukavan kylmiä. Tiet ovat tällä hetkellä umpijäässä, eikä edes “Black Round Pirellillä” näihin pintoihin saa uria ruovittua, mainitsee Juha.

– Reittiporukalla ollaan tehty toimintasuunnitelmaa kovasti ensi viikolle. Samalla otettiin muutamalta tutulta, kokeneelta kuskilta kommentteja, kuinka reitistä saataisiin mukavampi.

Tällaista on visioitu:

– Lisätään aikatauluun aikaa, jotta renkaille saadaan lisää jäähtymisaikaa erikoiskokeiden lähtöihin.
– Jos torpparinpinta on ikijäässä, se on ajettavissa.
– Jos irtosoralla / sepelillä olisi tarkoitus ajaa, siihen pitää keksiä jotain. (Joko jäädytetään tai perutaan ko. osuus.)
– Muutaman tieosuuden jäädytystä suunnitellaan ensi viikolle.
– Kilpailussa ajetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti neljä erikoiskoetta.

– Jos reittiä joudutaan lyhentämään, pidetään kuitenkin huolta, että neljä erikoiskoetta ajetaan ja lyhennellään alle 10 km:n osuus. Onhan nyt rallissa kilsoja oltava. Tällä hetkellä meillä on luvat ajaa 100-prosenttinen reitti eli lyhennyspäätökset tehdään mahdolliset rengassäästöt mielessä.

– Kilpailijoilta pyydetään rohkeita yhteydenottoja. Jos näistä ideoista jokin kaihertaa, hyviä ideoita otetaan vastaan, toteaa Perälä.

– Keskiviikkona 26.2. sääennusteet näyttivät, että tämän viikon loppuun on reitillä pakkasta. Viikonvaihteessa sataa vettä / lunta ja perään on pilvipoutaa. Ensi viikolla päivisin käydään plussalla, mutta yöllä tulee perään reipas pakkanen. Nuo sääennusteet parantavat jääpintoja huomattavasti.

– Rallia tehdään siis sata lasissa. Ilmoittautumisaikaakin on jäljellä ensi sunnuntaihin klo 23:59. Ensi viikonlopun kisaruuhkasta ehtii vielä hyvin ilmoittautumaan.

Jos Föhrin Jussi keksii tehdä Korpilahdelle kevään ensi viikolla eikä reitti ole ajettavissa, meidän on peruttava ralli. Perumistilanteessa palautamme ilmoittautumismaksut kaikille täysimääräisinä. Jos keskeytät 29.2. ajettavissa rallikilpailuissa tekniikkaan tai täystuhoon ja perut osallistumisesi meille, saat 100 % osallistumismaksusi myös takaisin.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli