Ralli 23.09.2017

Korhonen nappasi junioreiden Suomen mestaruuden

Suonenjokelainen Aleksi Korhonen ei tänään aamulla ollut uskoa, että illalla hänen rallin junioreiden Suomen mestari 2017. Kuva: Pekka Mäkinen

Suonenjokelaisen Aleksi Korhosen ralli oli tänään Muuramessa, junioreiden viimeisessä SM-osakilpailussa, täydellinen. Metallialalla päivätyötä tekevä ja ensi kuun alussa 23 vuotta täyttävä Korhonen oli kilpailun nopein kuljettaja, voitti oman luokkansa ja kaiken kukkuraksi voitti vielä junioreiden Suomen mestaruuden.

Ennen tätä Riihivuori Rallia näytti vahvasti siltä, että Korhoselle olisi tarjolla himmeämpi mitali. Pistejohdossa Riihivuori Ralliin startannut Henri Hokkala lähti kisaan melko selvässä pistejohdossa, mutta ajoi kakkoserikoiskokeella ulos ja keskeytti. Kun vielä pisteissä kakkosena ollut Riku Rantasalo keskeytti eikä pistekolmosen Tuomo Vanhalan vauhti riittänyt tällä kertaa luokkansa kärkeen, Korhoselle olisi mestaruuteen riittänyt tänään sijoittuminen kolmanneksi.

– En olisi tänä aamuna uskonut, että mestaruus tulee. Toki mitalia osasin odottaa. Tauon jälkeen tiesin, että jos ei tule virheitä, mestaruus on meidän. Aivan uskomaton fiilis on nyt, paljasti Korhonen maalissa.

– Viimeinen pätkä oli 30-kilometrinen, joten oli pakko olla skarppina. EK oli tosi vaativa, ja paljon oli ulosajopaikkoja tarjolla, joten oli pakko keskittyä täysillä. Onnistuin ajamaan SM-luokkien pohjat sinne, joten onhan tässä pakko olla tyytyväinen.

Korhosen edellinen osakisa jäi kesken ulosajon seurauksena. Auto meni huonoon kuntoon, joten kuukauden aikana aika on mennyt aika tarkkaan autotallissa autoa rakentaen.

– Etukäteen suunnittelin, että hankkisin tänne isomman luokan auton taistellakseni mestaruudesta, mutta kaikki aika ja rahat menivät tämän auton kuntoon laittamisessa. Se tiedettiin, että jos Henri (Hokkala) olisi täällä luokkansa voittanut, ei meillä olisi mestaruuteen mahdollisuuksia. Mutta tämä on rallia, koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Hieno homma, että valtava työ isä-Heikin kanssa tuotti tulosta.

Korhonen sai myös apuja mestaruuteensa kanssakilpailijoiltaan. Pistejohtaja Henri Hokkala keskeytti kakkoselle ja jäi pisteittä toisen kerran tällä kaudella. Pistetaulukon kakkonen ennen tätä kisaa, Raision Riku Rantasalo, keskeytti myös ulosajoon eikä kolmosen, hyvinkääläisen Tuomo Vanhalan laina-autosta sittenkään löytynyt riittävästi potkua.

– Kaavissa tuli sen verran raju kaato, ettei autosta ollut enää mihinkään. Laina-auton sain hankittua, mutten ehtinyt sillä ajaa metriäkään enkä tiedä yhtään riittääkö vauhti, jutteli Vanhala ennen kisaa.

Kun Hokkala, Rantasalo ja Vanhala epäonnistuivat täällä, nousi Mänttä-Vilppulan seudulta Kolhosta kotoisin oleva, lähipäivinä 22 vuotta täyttävä Tommi Mäkinen SM-hopealle. AKK:n Driver Academyn valmennettava Henri Hokkala joutuu tyytymään SM-pronssiin.

– En osaa sitä ulosajoa selittää, täytyy katsoa videosta. Jotain kummallista siinä tapahtui, oli Hokkala lyhytsanainen kisan jälkeen.

Riihivuori Ralli 23.9.
RSJM-sarjan osakisa 5/5
Kilpailun tuloksia, RSJM:

1. Aleksi Korhonen Suonenjoki Opel lk 3 40.08,9
2. Anssi Autio Jyväskylä Ford lk 4 + 12,2
3. Matias Oksanen Hankasalmi Ford lk 4 + 21,6
4. Kim Forsgren Mäntsälä Toyota lk 3 + 30,4
5. Kalle Ville Hämäläinen Nilsiä BMW lk 4 + 47,8

SM-pistetilanne osakisan 5/5 jälkeen:
1. Aleksi Korhonen 74 pistettä
2. Tommi Mäkinen 66 pistettä
3. Henri Hokkala 63 pistettä
4. Riku Rantasalo 59 pistettä
5. Tuomo Vanhala 58 pistettä
6. Mika Ruohio Lappeenranta 52 pistettä

Nuorten Cupin voitti lahtelainen Sami Pajari, tamperelainen Aleksi Röyhkiö oli toinen ja kolmas oli kemiläinen Roni Kauppi. Nuorten Cupin mestaruuden nappasi Roni Kauppi.

Naisten cupin mestaruuden oli jo ennen tätä varmistanut Sanna-Kaisa Tiilikka. Kakkoseksi sijoittuu Jenna Tyllinen ja tänään Muuramessa keskeyttänyt Mia Lainpelto on kolmas.

Rally Trophy -osakilpailun (luokat 1, 2, 7 ja 8) voitti lahtelainen Pasi Laaksomaa.

Teksti: Rallin Suomen Juniorimestaruussarja / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli