Karting 27.08.2016

Konsta Lappalainen OK-luokan Suomen mestariksi

Konsta Lappalainen. Kuva tttalja.kuvat.fi

Karting SM-kauden viimeinen osakilpailuviikonloppu startattiin tänään Lahden Pipon radalla ensimmäisten kilpailuerien merkeissä.

Kartingin SM-sarjan mestaruudet ratkotaan tänä viikonloppuna OK- ja KZ2-luokissa. OKJ-luokan Suomen mestaruus ratkaistiin jo edellisessä osakilpailussa Lappeenrannassa.

OK-luokan voittoon ajoi tänään lauantaina Konsta Lappalainen, joka samalla varmisti luokan Suomen mestaruuden. Toiseksi sijoittui Ilari Piispanen ja kolmanneksi Joel Aaltonen.

– On ihan hyvä fiilis nyt. Konstan kanssa mentiin ihan samaa vauhtia ja kumpikaan ei tehnyt isompia virheitä, niin en sitten saanut kiinni, kun se siinä lähdössä heti karkasi, kommentoi Piispanen, jolla on vielä huomisessa kilpailussa mahdollisuudet SM-pronssiin.

OKJ-luokan finaalissa nopeinta vauhtia piti yllä Axel Saarniala, joka jätti taakseen Jonne Ollikaisen ja Roope Ropasen.

Rotax MiniMax-luokan voiton otti Elias Vauhkonen, toiseksi sijoittui Joona-Oskari Juurikka ja kolmanneksi Toni Herranen.

– Ihan hyvin meni, kun tuli voitto. Huomenna ainakin yritetään samaa. Vielä ei mestaruus ole varmistunut, Vauhkonen totesi kilpailun jälkeen.

– Oli Joonan (Juurikka) kanssa vähän tiukkaa kisaa. Katoin taakse, että kukas siinä on ja lopussa se alkoi olla ihan kontissa kiinni. Viimeisessä mutkassa meinasi olla tiukkaa, mutta Joona ei ihan päässyt ohi. Siihen jäi jotain puoli metriä, kun tultiin maaliin, Vauhkonen kertasi kilpailun vaiheita.

MiniMax-luokan mestaruus ratkeaa siis huomenna sunnuntaina, jolloin jaetaan myös erilliset pisteet OK- ja OKJ-luokassa, KZ2 eli vaihteellisten luokka ajaa oman finaalinsa huomenna.

Kaikkien luokkien tulokset: http://speedhive.mylaps.com/Events/1317687

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting