Motocross 23.07.2018

Konerikko vei Laaksoselta Master of Juniors -voiton “Isi saa korjattua crossin”

Master of Juniors -kilpailu järjestettiin viikonloppuna Lohjalla ja Salossa. Kuva: Eeka Laaksosen Tiedotus

Viikonloppuna järjestettiin Master of Juniors -motocrosskilpailut Lohjalla lauantaina ja Salossa sunnuntaina. 7-vuotias Eeka Laaksonen tyylitteli tuplavoittoon Lohjassa, mutta Salossa konerikko vei häneltä totaalin voiton.

Viikonloppuna ajetussa Master of Juniors -kilpailussa tehtiin historiaa, sillä ensimmäistä kertaa Suomessa myös 50 cc -luokalla oli virallinen Suomen Moottoriliiton hyväksymä arvo.

Lauantaipäivä Lohjalla oli Lohjan Seudun Moottorikerhon, Racing Bike -tiimissä ajavan Eeka Laaksosen dominointia. 7-vuotias nuorukainen tuuletti kotiyleisön edessä molemmista lähdöistä voitot.

– Hieman oli kuumempi ilma, mutta jaksoin hyvin ajaa. Tykkään Lohjan Vallin montun radasta tosi paljon. Vaikka vähän oli uria ja pehmeää, niin kaasulla niistä pääsi menemään, Laaksonen kertoo.

Sunnuntaipäivä Salossa ei ollut Laaksoselle yhtä onnekas, aamun harjoituksissa ajo vielä toimi ja nuorukainen kellotti nopeimman ajan. Ensimmäisessä lähdössä hän otti parhaan startin ja paineli muilta karkuun, mutta toisella kierroksella tapahtui konerikko ja Laaksonen joutui keskeyttämään erän johtopaikalta.

Eeka Laaksonen. Kuva: Johanna Friman

– Kyllä se vähän harmitti, mutta mulla hajosi vaan crossi, sen isi saa korjattua. Kaverilla meni aamun harjoituksissa jalka, sitä ei niin nopeasti saakaan kuntoon, Laaksonen harmittelee.

Toiseen lähtöön Salossa Laaksonen starttasi varapyörällä. Hän ampaisi lähdöstä muilta karkuun ja tuuletti voittajana ruutulipulle. Viikonlopun totaalissa Laaksonen oli kolmas, sillä keskeytyneestä erästä jäivät pisteet saamatta. Siitä huolimatta Laaksonen on hyvillä fiiliksillä ja suuntaa katseet jo seuraaviin kisoihin. Tiistaina ajetaan viimeinen Lohjan Junnucup-kilpailu, jossa hän johtaa 50 cc -luokkaa. Viikonloppuna Laaksonen puolestaan kisaa Virossa, jossa lauantaina ajetaan Äksissä Äksicup-osakilpailu ja sunnuntaina Sõmerpalussa Viron ENKV-sarjan kauden kuudes osakilpailu. Laaksonen johtaa myös ENKV-sarjaa.

Master of Juniors -kilpailun yhteistulosten voittoon ajoi Samuel Paalasmaa, joka kotiutui juuri Ranskan kisamatkalta. Paalasmaa sijoittui kovatasoisessa Ranskan Junior Motocross -kilpailun totaalissa kymmenenneksi.

– Master of Juniors -kisan voitto kruunasi matkan, Paalasmaa toteaa.

Laaksosen tavoin myös Paalasmaa suuntaa viikonloppuna Viroon kisaamaan.

Toiseksi Master of Juniors -sarjan yhteistuloksissa sijoittui Leo Huuskonen.

Teksti: Eeka Laaksosen Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross