Suomen Moottoriliitto 08.02.2017

Komulainen: ”Määrätietoisin askelin suomalaista moottoripyöräilyä eteenpäin”

Suomen Moottoriliiton naiskomissiossa on paljon rautaista ammattitaitoa lukuisilta eri osa-alueilta. Kuva: Henri Saari

Suomen Moottoriliiton naiskomissio kokoontui ensimmäistä kertaa yhteen MP17 Moottoripyöränäyttelyn yhteydessä. Komission puheenjohtaja Kristiina Komulainen on tyytyväinen kokoonpanon ensiaskeliin.

– Siellä on yli lajirajojen paljon naisia, joten me päästiin tutustumaan, mitä opittavaa ja millaisia haasteita meillä on ylipäätään eri lajien parissa. Hienointa oli päästä tutustumaan koko jengiin ja katsoa koko sitä isoa kuvaa, Suomen Moottoriliiton naiskomission puheenjohtaja Kristiina Komulainen totesi komission ensimmäisestä kokouksesta.

Komulainen ei tahdo, että naisia asetetaan eri asemaan moottoripyöräilyssä, vaan korostaa, että uuden veren saaminen sekä ajajiksi että toimitsijoiksi on tärkeää koko alalle, olivatpa henkilöt miehiä tai naisia.

– Ne ongelmat, mitä naismoottoriurheilun parissa on, niin loppujen lopuksi ne eivät ole naisten ongelmia vaan ne on ihan kaikkien ongelmia. Mutta samaan aikaan ne eivät ole ongelmia, vaan on paljon kyse siitä, miten niihin suhtaudutaan.

Komissiossa on useita suomalaisen moottoripyöräilyn ja -kelkkailun sekä moottoriurheilun kovia nimiä, joilla on vuosien kokemus alalta. Komulainen onkin luottavainen, että kokoonpanolla on potkua saada asioita eteenpäin.

– Nyt katsottiin sitä kokonaiskuvaa ja toivottavasti vuoden 2017 aikana tullaan menemään myös konkretiaan ainakin joissain kulmissa. Laiva on iso, se kääntyy hitaasti, mutta tässä on hyvät mielessä kaikilla sekä tiimin sisällä että siinä ympärillä olevilla, joilta me saadaan tukea. Pointtina on se, että hyvin, mutta määrätietoisin askelin vietäisiin asioita eteenpäin.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kristiina Komulainen Suomen Moottoriliiton naiskomission johtoon

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country