Road Racing 09.07.2017

Kömi tuplavoittoon Auto24ringillä

Kuva: Niko Kömi tiedotus

Pärnun Auto24ringillä ajettiin viikonloppuna kaksi ratamoottoripyöräilyn Viron mestaruussarjan osakilpailua. Rookie 600-luokassa ajava Niko Kömi ajoi luokkavoittoon molemmissa. Kömi voitti myös ensimmäisen lähdön kokonaiskilpailun ja toisessakin oli kolmas.

Perjantai oli treenipäivä ja Kömi pääsi jo harjoituksissa hyvään vauhtiin. Hyvä vauhti jatkui myös lauantaiaamun aika-ajossa ja West Coast Racing Clubia edustava sastamalalainen ajoi oman luokkansa paalupaikalle yli kahden sekunnin erolla kakkoseen. Koska samassa lähdössä ajetaan kahta eri luokkaa, myös aika-ajoissa on kahden eri luokan kuskeja. Kömi joutui tyytymään kokonaisuudessaan lähtöpaikkaan kaksi, toisen suomalaisen Juha Kauhasen kiilatessa ykköspaikalle.

Päivän ensimmäiseen kisaan Sastamalalainen sai hyvän startin ja hyökkäsi kärkeen jo ensimmäisessä mutkassa. Kauhanen kävi pari kertaa näyttäytymässä, mutta Kömi oli vahvempi ja ajoi varmasti kokonaiskisan voittoon. Lauantain toinen lähtö ei sujunut yhtä hyvin kuin ensimmäinen, ja Kömi jäi startissa kolmanneksi. Edessä oli nyt Kauhanen ja Viron Kaiko Kolkanen. Samassa järjestyksessä tultiin myös maaliin, Kömi otti kuitenkin oman luokkansa voiton ja kuittasi näin viikonlopusta täydet 50 pistettä, siirtyen myös sarjataulukossa Rookie 600-luokan johtoon.

Seuraavan kerran Kömi nähdään viivalla Alastarossa elokuun alussa, tällöin kisataan sekä Suomen että Viron sarjan pisteistä.
Superstock 600 Suomen Cupin sarjataulukossa Kömi on jaetulla ykkössijalla.

Teksti: Niko Kömi tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing