Motocross 10.08.2016

Kolmikko Malin, Haavisto ja Kytönen haasteiden edessä Sveitsissä

Roni Kytönen.

Motocrossin Euroopan mestaruussarjojen kauden viimeiset osakilpailut on ajettu Sveitsin Frauenfeldissa. EMX125- luokassa ajava jämsäläinen Roni Kytönen kiristi tahtiaan hienosti viimeisen osakilpailun aika-ajossa ollen 12. Ensimmäisessä erässä Kytönen nousi jo hienosti sijalle 13., kunnes radan kuluessa ajo alkoi muuttua kankeammaksi ja maalissa nuorukainen oli 20. Toisessa erässä Husqvarna kuljettaja taisteli jo tiukasti sijasta 12., kunnes kaatui radan loppuosalla ja tippui sijalle 18. menettäen hieman rytmiään ollen maalissa 22. Yhteistuloksissa Kytönen oli 25 ja sarjan loppupisteissä 36.

Jere Haavisto.

Jere Haavisto.

142 DYNASET Husqvarna tiimissä ajava Jere Haavisto lähti hakemaan Sveitsin kauden viimeisestä osakilpailusta hyviä pistesijoja. Viikonloppu meni Haavistolla kuitenkin hieman vastatuuleen vaikka aika-ajossa Tampereen Motocrossin kuljettaja oli 19., niin ensimmäisessä erässä Husqvarna kuljettaja joutui lähtökolariin toisessa mutkassa ja lähti jatkamaan matkaa porukan viimeisenä ollen maalissa 28. Viikonlopun positiivisia asioita oli kuitenkin, että hän pystyi ajamaan erän alussa kierrosaikoja aivan kymmenen kärjen joukkoon. Toiseen erään nuorukainen lähti motivoituneena taistelemaan hyvistä sijoista, mutta matka loppui tällä kertaa valitettavasti ensimmäiseen mutkaan, kun kanssa kilpailija kaatui vieden Haaviston mukanaan. Tilanteessa nuorukaisen kytkin meni niin huonoon kuntoon, että erän jatkaminen oli mahdotonta. Sveitsistä tulokseksi tuli siis kaksi pisteetöntä erää ja sarjan loppupisteissä hän oli lopulta 24.

Valtteri Malin.

Valtteri Malin.

Ainoana suomalaisena tänä vuonna MM- sarjaa MXGP- luokassa ajava porvoolainen Valtteri Malin on kärsinyt hieman loukkaantumisista kesän aikana ja lähti Sveitsin osakilpailuun hakemaan hyvää omaa suoritusta. Ajollisesti Malinin meno näytti jo hyvältä Sveitsissäkin, mutta loukkaantumiset ovat verottaneet hieman tulostasoa kovassa luokassa ja tällä kertaa Malin ajoi erissä sijat 27. ja 29. Etenkin ADAC- sarjan kolmannessa osakilpailussa tullut aivotärähdys on tuntunut päivittäisessä tekemisessä. Malin ajaa vielä kauden viimeisen Euroopassa ajettavan MM- osakilpailun Hollannin Assenissa sekä kaksi viimeistä ADAC- sarjan kilpailua ja lähtee maajoukkueiden MM- kilpailuun Italian Maggioraan Miro Sihvosen ja Kim Savasteen kanssa.

Kolmikko Malin, Haavisto ja Kytönen kilpailee seuraavaksi SM- sarjan kauden viidennessä osakilpailussa Alavudella 14.8. Malin osallistuu kilpailuun MX1- luokassa ja Haavisto sekä Kytönen MX2- luokassa. Malinille kilpailu on ensimmäinen SM- sarjassa tällä kaudella, kun Haavisto ja Kytönen ovat kilpailleet sarjassa taas koko kauden Haaviston ollessa sarjassa kolmantena ja Kytönen viidentenä.

Teksti: Jere Haavisto tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross