Ralli 30.07.2017

Kolmas sija pettymys Eskeliselle

Kuva: Jani Kekoni

Mikko Eskelinen nousi lauantaina palkintokorokkeelle Nelivetomies-rallissa. Kolmas
sija oli kuitenkin hänelle syvä pettymys.

Perjantai-iltana Jyväskylän Harjun yleisöerikoiskokeelle koko Nelivetomies-rallin nopeimman erikoskoeajan ajanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ei yltänyt tavoitteeseensa kotikulmillaan Suomen MM-rallin sisällä ajetussa kansallisessa kuuden erikoiskokeen mittaisessa kilpailussa vaan joutui kartanlukijansa Arto Kapasen kanssa tyytymään palkintokorokkeen alimpaan sijaan. Aikaisemmin Eskelinen on Nelivetomies rallin shampanjaa suihkutellut vuonna 2013, jolloin hän ja Kapanen olivat toiseksi nopeimpia.

Yötauon jälkeen arvostetun rallin johtoasemassa Jämsän eteläpuolisille pikataipaleille matkannut kaksikko jäi 101,85 erikoiskoekilometrin mittaisella matkalla 48,1 sekuntia kilpailun voittaneesta Mika Rampasesta ja 43,3 sekuntia Janne Erosesta. Vastaavasti neljänneksi nopeinta vauhtia pitänyt Mika Krouvi jäi Eskelisen ja Kapasen vauhdista yli minuutin.

Kuluvalla kilpailukaudella Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjaa tahkova – ja siinä kuuden osakilpailun jälkeen upeasti PRO-AM luokan hopeasijalla oleva – kuljettaja kertoi, että syy vauhdin puuteeseen löytyi ratin ja penkin välistä.

– Vaikka tilanteita ei ollut ja puhtaasti täysin ilman suurempia murheita saimme kilpaa ajaa, niin nyt ei vaan vauhti riittänyt. Molemmilla ajokerroilla ajoin aivan liian varovasti Pihlajakosken pikkutien osuuden, ja muutenkin tuli jarruteltua aivan liikaa. Lisäksi kun kummallakin ajokerralla sammutin kilpurin moottorin Päijälän erikoiskokeen lähtöviivalle, ja kun vihdoin pääsimme matkaan, niin olin jo ehtinyt kadottaa rytmin mitä en sitten koskaan koko erikoiskokeen aikana saanut takaisin, Eskelinen kertoo.

– Voitosta lähdimme ajamaan, mutta tuloksena oli jälleen tavoitteiden ulkopuolinen tulos. Mika Rampanen ja Janne Eronen olivat tällä kertaa suvereenisesti parempia ja siitä ison hatun nosto kummallekin autokunnalle. Nyt siirrytään katsomoon jännittämään voittaako Esapekka Lappi uransa ensimmäisen MM-rallin, ja samalla alan valmistautumaan elokuun kolmantena viikonlopuna Japanin Fuji-tulivuoren läheisyydessä ajettaviin Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kahteen seuraavaan osakilpailuun, Eskelinen jatkaa.

Nelivetomies-rallin voitto oli Mika Rampaselle ralliharrastuksensa ensimmäinen. Janne Eronen hukkasi voiton Ouninpohjan pikataipaleella sattuneeseen ajovirheeseen, joka ilman metallikaidetta olisi päättynyt ulosajoon.

Lopputulokset/Nelivetomies-ralli 2017:
1. Mika Rampanen & Veikko Kanninen, Subaru Impreza WRX STi, 51:02.1
2. Janne Eronen & Ville Mäkelä, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +4.8sek
3. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Mitsubishi Lancer WRC Step2, +48.1sek
4. Mika Krouvi & Jere Nurmela, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1:59.0sek
5. Juha Salminen & Mikko Laakso, Subaru Impreza WRX STi, +2:46.9sek

Teksti: Jani Kekoni / Mikko Eskelisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli