Karting 18.07.2016

Kokosta tuplavoittaja – Rataennätys lähellä Vihdissä

Henri Kokko hallitsi näytöstyyliin KZ2-luokkaa Vihdissä. Kuva Outi Talikka.

SM-pisteiden metsästys jatkui sunnuntaina Vihdin kartingradalla Karting SM-sarjan sekä  SJM-sarjan osalta. 

KZ2-luokka, johon osallistui 18 kuljettajaa, pääsi ajamaan sunnuntaina omista SM-pisteistään kahdessa eri finaalissa. Luokan ehdoton nimi oli Henri Kokko, joka oli päivän nopein aika-ajoista aina molempien finaalien voittoon. Mies jopa hätyytteli rataennätystä toisessa finaalissa.

– On hyvä fiilis. Kun on hyvä kaula, niin saa keskittyä omaan ajoon, eikä silloin tule virheitä helposti. Koitin saada mahdollisimman hyvä ajan, jotta rataennätys kisassa olisi tullut, mutta renkaat hieman ylikuumenivat. Jos olisi ollut lämpimämpää, olisi rataennätys varmaan mennyt rikki, kertoi tuplavoittaja Kokko toisen finaalin jälkeen.

Viime vuoden Yamaha-luokan mestari Kaisa Eiristö siirtyi tälle vuodelle suoravetoisista vaihteellisiin. Eiristö ajoi kaksi kertaa kakkoseksi Vihdissä ja oli tyytyväinen päivän saldoon.

– Pitää harjoitella vielä ohittamista, siinä on haasteita. Startit sentään onnistuivat tässä kisassa. Asetin tavoitteeksi alkukaudesta viiden sakkiin ajamisen, mutta nyt tavoite on muutettu mitaliin, Eiristö totesi.

KZ2-luokan palkintojenjako. Kuva Outi Talikka.

KZ2-luokan palkintojenjako. Kuva Outi Talikka.

KZ2-luokan ensimmäisessä finaalissa kolmanneksi ajoi Arto Ojaranta. Toisessa finaalissa kolmas oli Oskari Kurki-Suonio, jolle finaali oli erityisen raskas.

– Osuin Ruotsalaisen kanssa yhteen ja siinä vääntyi rattiputki. Se tekikin sitten ajamisesta erittäin raskaan, ruutulippu ei olisi voinut tulla yhtään aikaisemmin, sanoi Kurki-Suonio.

OK-luokassa Robin Sario ajoi finaalin nopeimman aja n voiton lisäksi. Kuva Outi Talikka.

OK-luokassa Robin Sario ajoi finaalin nopeimman ajan voiton lisäksi. Kuva Outi Talikka.

OK-luokan sunnuntain finaalia hallitsi kakkospaikalta startannut Robin Sario, jolle kirjattiin samalla finaalin nopein kierrosaika.

– Vähän oli renkaat jäässä, mutta sitten se lähti rullaamaan. Toivoin tietysti voittoa ja sieltä se sitten tuli, kertoi Sario, joka ajoi lauantain finaalissa sijalle 11.

Sarion jälkeen maaliviivan ylitti lauantain finaalin voittaja Konsta Lappalainen. Hän starttasi finaaliin vitospaikalta.

– Eka alkuerä meni penkin alle, joten siihen nähden hyvä tulos. En olisi ehtinyt Sarion vauhtiin vaikka nousinkin kakkoseksi, tuumaili Lappalaisen kisan jälkeen.

OK-luokan finaaliin paalulta startannut Thomas Lindfros oli kilpailun kolmas.

Axel Saarniala nro 69 teki jälleen huiman nousin finaalissa. Kuva Outi Talikka.

Axel Saarniala nro 69 teki jälleen huiman nousin finaalissa. Kuva Outi Talikka.

OKj-luokassa voittoa juhli Axel Saarniala, joka teki upean nousun kahdeksannelta sijalta koko kisan voittoon. Nuori mies teki lähes saman tempun lauantaina, kun hän kiipesi sijalta 19 viidenneksi.

– Ekassa mutkassa halusin nopeasti alta pois, etten joudu kolariin. Sitten kun pääsin piikkipaikalle, halusin vain nopeasti karkuun, Saarniala kertasi kisan jälkeen.

Kolmannesta ruudusta finaaliin startannut Jonne Ollikainen sai tehdä koko rahan edestä töitä koko finaalin ajan, lopputulos toinen sija.

– Vähän oli liikaa ovet auki ja tipuin kuudenneksi jossain kohtaa. Sieltä sitten nousin kakkossijalle, en kyllä olisi saanut enää Axelia kiinni ajamalla.

OKj-luokassa kolmanneksi ajoi lauantain finaalivoittaja Roope Ropanen.

Raket-luokassa käytiin voitosta huimaa kamppailua aina viimeiselle kierrokselle asti. Kuva Outi Talikka.

Raket-luokassa käytiin voitosta huimaa kamppailua aina viimeiselle kierrokselle asti. Kuva Outi Talikka.

Raket-luokan finaali tarjosi jälleen huimaa kamppailua kärjessä. Kuuden auton nippu kiersi rataa pusku puskurissa 25 kierrosta. Ruutulipulle saapui ensimmäisenä jo lauantaina voittoa juhlinut Elias Seppänen. Seppänen sai kuitenkin viiden sekunnin aikasakon kisan jälkeen, joka tiputti hänet tuloksissa viidenneksi. Näin ollen toiseksi tullut Jesse Särkinen nousi voittajaksi, Hugo Heinonen toiseksi, Joni Keljo kolmanneksi.

– Renkaat rupesi toimimaan lopussa paremmin ja Matias (Salonen) ajoi ulos, niin siitä sitten voittoon, kertasi Seppänen finaalin jälkeen.

Seppänen sai siis aikasakon, eikä päässyt juhlimaan voittoa, mutta hän jatkaa silti SM-pistejärjessä.

Toiseksi jännitysnäytelmän lopuksi ajoi Jesse Särkinen, mutta Seppäsen aikasakon vuoksi hän nousi kisan voittajaksi.

– Vikalla kierroksella Matias (Salonen) jäi roikkuumaan siinä hevosenkengässä niin pääsin siitä sitten kakkoseksi. Ihan hyvä tulos. En olis päässyt enää Eliaksesta ohi, sanoi Särkinen.

Hugo Heinonen ajoi OKj-luokan kolmanneksi, mutta nousi Seppäsen aikasakon myötä toiseksi. Heinonen ajoi luokan nopeimman kierrosajan finaalissa.

– Matias jäi siinä hevosenkengässä ulos roikkumaan, joutui huonolle pidolle ja siitä ulos. Jos olisi päässyt heti Eliaksen imuun, olisi ollut parempi mahdollisuus, mutta podiumia oli odotettu, joten olen tyytyväinen, Heinonen sanoi finaalin jälkeen.

Raket-luokan palkintojenjakopotretti. Kuva Outi Talikka.

Raket-luokan palkintojenjakopotretti. Kuva Outi Talikka.

Tulokset tästä.

Karting SM-sarja jatkuu Lappeenrannassa elokuun puolivälissä, SJM-sarja jatkuu puolestaan Kotkassa viikon kuluttua.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Vihdissä kovaa vääntöä ja huimia ajosuorituksia

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting