Rallisprint 18.06.2019

Koivula, Heikkinen ja Alarautalahti haastoivat menestyksekkäästi Japan Motors Cupin sarjajohtajat – Lamminsivu koko kilpailun nopein

Matti Alarautalahti voitti 2WD-luokan. Kuva: Jani Kekoni

Nokian Ajoharjoitteluradan alueella ajetussa Japan Motors Cup -kilpailukauden 2019 viidennessä osakilpailussa vakuuttavasti aikaisemmissa neljässä osakilpailussa luokkavoitosta toiseen purjehtinut Jussi Kokkonen kohtasi ensimmäisen kerran voittajansa, kun 2,750 kilometrin mittaisella ja vuoristoratamaisella erikoiskokeella Mikko Koivula nappasi luokkavoiton hulppealla 0,02 sekunnin marginaalilla.

Lisäksi, kun Matti Alarautalahti piti kaksivetoisten kovinta kyytiä ja Koivulan tapaan nappasi niin sanotun jokerikortin turvin tuplapisteet, tasoittui sarjatilanne ja mestaruustaisteluun ilmoittautui haastajia Kokkoselle.

Vastaavasti, kun sarjajohtaja ja rallisprintin todellinen legenda Leif Tuomela saalisti myös luokkavoiton ja täydet sarjapisteet, jatketaan hänen komennossaan myös heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Vaalan nautinnollisella radalla ajettavassa Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan kuudennessa osakilpailussa.

Nelivetoisissa Jari Lamminsivu teki näyttävän paluun yleiskilpailun ykkösmieheksi, kun hän jätti vakuuttavasti reilun sekunnin marginaalilla taakseen niin edellisessä Raahen osakilpailuviikonlopussa loistaneet Juho Mäki-Tammelan, Tuukka Hallian, Toni Aholan sekä Erkki Koskelon, joka Raahen menestyksen myötä tunnetaan nykyään Suomen vanhimpana rallisprintin SM-sarjan osakilpailuvoittajana.

Kokonaisuudessaan Nokian osakilpailu oli jälleen erinomaisesti sujunut ja vauhdikkaan kuuma kesäpäivä, jossa niin runsaslukuinen yleisö kuin kilpailijat sekä heidän edustajansa viihtyivät. Japan Motors Cupin sarjapromoottori Mika Myllylä kokee Nokian kilparadan kuuluvan rataprofiililtaan Suomen hienoimpien niin sanottujen katuratojen joukkoon.

– Ensinnäkin, meillä oli kolmas peräkkäinen viikonloppu, jossa kilpailun järjestänyt taho teki upeaa työtä. Aikaisemmin Kauhavalla sekä muutama viikko myöhemmin Raahessa osakilpailujärjestäjät olivat rakentaneet niin rallisprintin SM-sarjan kuin Japan Motors Cupin laatuvaatimukset täyttäneet osakilpailut ja nyt Nokian Urheiluautoilijat jatkoi samanlaisella suorituksella. Iso kiitos niin kilpailun järjestäjille kuin kilpailijoille siitä, että meillä oli jälleen mitä mainioin vauhtiviikonloppu, Myllylä kertoo.

– Kun tuloslistaa analysoidaan, voidaan todeta, että Matti Alarautalahden ja Mikko Koivulan otteet toivat kokonaan uutta jännitystä Jussi Kokkosen ja Leif Tuomelan alkukauden hallinnan jälkeen. Lisäksi, kun Jari Lamminsivu otti yleiskilpailussa ison voiton muista asfalttisprintin nelivetoisista erikoismiehistä, oli erittäin hienoa nähdä, että kilpailupaikalla ensimmäistä kertaa näytillä ollut pääpalkinto eli Skoda Fabia henkilöauto kiinnosti useaa kuljettajaa venymään ehkäpä koko autourheiluharrastuksensa parhaimpiin suorituksiin.

Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan kilpailukauden kuudes osakilpailu ajetaan Vaalan Happy Beachilla, joka on vuodesta toiseen ollut asfalttisprint -kuljettajien yksi suosituimmista katuradoista. Ilmoittautuminen Happy Beach -asfalttisprintiin on voimassa 30. kesäkuuta saakka.

Lopputulokset Nokia Autokatsastus Rallisprint (Japan Motors Cup 5/8 osakilpailu)

2-veto, top-5:
1. Matti Alarautalahti, Toyota Starlet, 2:03,59
2. Mikko Koivula, BMW M3, +0,42sek
3. Jussi Kokkonen BMW Compact, +0,44sek
4. Ari Salonen, Ford Escort, +0,85sek
5. Henri Kossi, Toyota MR2, +1,08sek

4-veto, top-5:
1. Jari Lamminsivu, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 2:00,20
2. Juho Mäki-Tammela, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1,04sek
3. Tuukka Hallia, Mitsubishi Lancer Evolution VI, +1,06sek
4. Toni Ahola, Mitsubishi Lancer Evolution VII, +2,19sek
5. Erkki Koskelo, Mitsubishi Lancer Evolution VI, +2,48sek

Japan Motors Cup 2019 sarjatilanne 5/8 osakilpailun jälkeen: Top-5:
1. Leif Tuomela, Alfa Romeo 1750 GTV, 182 pistettä
2. Jussi Kokkonen, BMW Compact, 174 pistettä
3. Mikko Koivula, BMW M3, 160 pistettä
4. Jarmo Heikkinen BMW 325i, 158 pistettä
5. Matti Alarautalahti Toyota Starlet, 156 pistettä

Japan Motors Cup asfalttisprintsarjan 2019 jäljellä olevat osakilpailut:
6. 6.7.2018 – Happy Beach, Vaala
7. 30.8.2018 – Levi #1
8. 31.8.2018 – Levi #2

Teksti: Jani Kekoni / Japan Motors Cup -asfalttisprintsarjan tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint