Ralli 16.08.2018

Koivisto junnujen kärjessä kohti Kiteetä

Tornion Ari-Pekka Koivisto lähtee Kiteelle juniorien piikkipaikalla. Kuva: Asko Saarinen

Junioreista ei löydy tuplavoittajaa tällä kaudella, sillä jokaisessa osakilpailussa on ollut eri mies kärjessä.

Kaavilla voiton vei Lappeenrannan UA:n Matti Rinne. Volvo-pilotti karkasi aikaisessa vaiheessa muilta ja piti pintansa loppuun saakka, vaikka takaa tulikin lopussa paineita. Rinne voitti samalla myös ison luokan. Mäntsälän MK:n Kim Forsgren tuli Starletilla lopun lentäen, mutta jäi voittaja-Rinteelle reilut 10 sekuntia. Forsgren oli pikkuluokan paras. Kolmanneksi kisassa kiirehti Ylitornion UA:n Ari-Pekka Koivisto (Starlet) ennen Nilsiän UA:n Kalle Hämäläistä (BMW 325i) ja Juha-Mikael Hannulaa (BMW M3).

Juha-Mikael Hannula on ajanut tasaisesti ja majailee sarjassa kakkosena vain kahden pisteen päässä kärkipaikalta. Kuva: Marko Kyöstilä

Starlet-taistelu Jämsässä

Jämsän JMK-rallissa Hannula aloitti väkevästi, mutta kakkospätkän jälkeen alkoi kissa-hiiri -leikki. Ensin meni kärkeen Forsgren, sitten seuraavalla pätkällä kärkeen nousi Koivisto. Eikös mitä nelosen jälkeen jälleen vaihdettiin paikkaa. Samoin kävi viitospätkän jälkeen, mutta se olikin viimeinen ja niin voiton Koivisto ennen Forsgrenia. Siinä oli samalla pikkuluokan kärkikaksikko. Ison luokan vei Hannula.

Tullan paluu voittajaksi

Forsgren aloitti Raisiossa todella vakuuttavasti, mutta meno ei kestänyt maaliin saakka. Pukkilalainen ajoi ulos kolmospätkällä ja se oli siinä. Valtikka siirtyi sen jälkeen viime kauden B-juniorimestarille Laukaan MM:n Jaakko Tullalle (BMW M3), joka piti pintansa maaliin saakka. Hannula ajoi jälleen komeasti kauden parhaansa ollen sekä yleiskilpailun, että ison luokan kakkonen. Teiskon UA:n Toni Luukko otti Corsalle pikkuluokan voiton ja yleiskilpailun kolmossijan.

Koivisto kärjessä

Kiteelle lähdetään Koiviston ollessa piikkipaikalla 75 pisteellä, mutta vain kahden pisteen päässä vaanii Hannula. Viime vuonna pisteittä jäänyt Hannula sai melkoisen oppitunnin oltuaan kesäkuussa omassa autossaan kartturina Mika Lemmetin kyydissä. Lemmetti ajoi lujempaa kuin yksikään SM-rallin puolella ajanut kaksivetoinen. Miten lienee vauhti parantunut ”Maikkelilla”.

Koivisto kärsi Raisiossa teknisistä ongelmista, eikä hän päässyt näyttämään todellista iskukykyään. Kolmantena sarjassa Forsgren 55 pisteellä. Forsgrenilla ei ole enää Starletia, vaan hän lähtee kisaamaan vuoden 2009 F-Cupin B-junnujen mestarin Riku Nikkisen nopeaksi opettamalla etuveto RS:llä.

Viime vuoden B-junnujen pronssimitalisti Euran UA:n Jussi Nordberg (53) on neljäntenä ennen niin ikään BMW M3:lla ajavaan viime vuoden mestaria Tullaa.

Teksti: Jorma Mikkola

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli