MM-Ralli 31.07.2019

KMS Racing jo yhdeksättä kertaa Jyväskylän MM-rallissa

KMS Racing on vahvasti mukana Suomen MM-rallissa. Kuva: Mika Seppälä.

Jyväskylän MM-rallissa suurimman yleisö- ja mediahuomion vievät MM-sarjan mestaruustitteleistä taistelevat tiimit. Rallissa on myös mukana useita pienempiä tiimejä, jotka tuovat oman värinsä ja jännityksensä kisaan. Yksi näistä on Uudessakaupungissa majapaikkaansa pitävä KMS Racing.

Viitisentoista vuotta sitten perustettu KMS Racing on M-Sportin virallinen Ford Fiesta R2 -autojen Suomen toimija, osin myös maahantuoja. Yritys vuokraa kilpa-autoja ja tarjoaa huoltopalveluita niin ralleihin kuin myös erilaisiin ajokoulu- ja testitapahtumiin. Yhdeksättä kertaa Jyskälässä mukana olevan yrityksen toimitusjohtajana toimii Arto Kumpumäki.

– Toimitusjohtajana, tiimipäällikkönä ja kaikissa muissakin rooleissa, naurahtaa Kumpumäki.

Kumpumäki on pitkän linjan rallimies, jonka ajopuolen meriittilistalta löytyy niin SM-kulta kuin kolme Jyväskylän MM-starttiakin. Sittemmin ajohommat ovat vaihtuneet oman firman ja tiimin pyörittämiseen.

Kumpumäen kokemuksesta, tietotaidosta ja hyvistä suhteista muun muassa M-Sportin kanssa on varmasti hyötyä tulevana viikonloppuna ajettavassa Neste Rallissa, missä KMS Racingin suojissa on peräti neljä Ford Fiesta R2 -autokuntaa: Lauri Joona – Markus Määttänen (106), Arttu Lähdeniemi – Aki Suutarinen (108), Patric Öhman – Aki Sparre (111) ja Raimo Kaisanlahti – Ari Koponen (113).

– Yhdessä tätä tehdään. Meillä on yhtenäinen leiri eli samassa pilttuussa ollaan kaikkien neljän R2-auton kanssa. Kuskeilla on omat huoltojoukot, ja meidän vastuullamme on muun muassa varaosapuoli. Lisäksi M-Sport on ihan siinä seinän takana, joten sieltä saadaan tarvittaessa myös apua, kertoo Kumpumäki roolistaan.

Neljästä kuljettajasta kaksi, Lauri Joona ja Patric Öhman, ovat ensikertalaisia.

– Lauri, joka johtaa Ralli SM -sarjan SM3-luokkaa, on kyllä Neste Rallissa luokkansa ehdoton voittajasuosikki, ja Arttu (Lähdeniemi) tulee ihan siinä perässä. Arttu ajoi jo viime vuonna vakuuttavasti, mutta matka päättyi harmittavasti ulosajoon.

– Patricilla on edessä ensimmäinen Neste Ralli, joten voi hyvin olla, että hänelle sijoitusta tärkeämpää on tulla maaliin. Raimo (Kaisanlahti) puolestaan laittaa varmasti kaikki likoon, että powerin viimeinen hyppy on näyttävä, arvioi Kumpumäki Fiesta-kuljettajien mahdollisuuksia Sorateiden Grand Prix’ssä.

KMS Racing kilpailee M-Sportin Ford Fiesta R2 -autoilla. Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen.

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, Neste Ralli, starttaa torstai-iltana ajettavalla Harjun erikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina Ruuhimäen Power Stagelle. Arto Kumpumäki on levollisin mielin ennen kisan alkua.

– Kaikki on hyvin valmisteltu, mutta kilpailu pitkä ja haastava. Toivottavasti satsaus kannattaa ja tuottaa hedelmää.

Teksti: KMS Racing -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli