Road Racing 03.07.2019

Klemetti otti harppauksen eteenpäin ESBK-sarjassa – Lähemmäs kärkeä ja “sika kuumaa”

Lenni Klemetti (22) otti kauden parhaat sijansa Espanjan sarjassa Valenciassa. Kuva: Motomarket Racing.

Mennyt road racing -viikonloppu oli Lenni Klemetille ison harppauksen hetki Espanjan Superbike-mestaruussarjassa Valenciassa. Aikaisemmat osakilpailut ovat olleet yksin puurtamista, koska Klemetin kierrosaika ei ole riittänyt edellä meneviin. Nyt oli toisin.

Lauantain aika-ajot ESBK-luokassa olivat Klemetille vielä hieman pettymys, koska hän säästeli renkaita. Aivan toisen aika-ajon lopussa Klemetti putosi kolmanteen riviin, kahdeksanneksi.

Lauantain kilpailuun Klemetin pyörään tehtyyn vielä pientä hiomista, koska ilma vain kuumeni ja oli lähdön aikaan 38 ja rata 69 astetta.

– Sain hyvän lähdön ja olin mukana kuuden kuljettajan ryhmässä. Porukka jakaantui kahteen ja taistelin sijoituksista 4-5 koko kisan ajan. Maalissa olin 0,3 sekuntia ennen takana olevaa kilpakumppaniani, joten tuloksena oli sija neljä, Klemetti kertasi.

– Siitä sitten pyörä vietiin saman tien uusintakatsastukseen. Sinetit päälle, mikä tarkoitti, että joutuisimme avaamaan koneen sunnuntain kisan jälkeen.

Lenni Klemetti onnistui kummassakin kilpailussa Valenciassa. Kuva: Motomarket Racing.

Klemetin sunnuntain kilpailu oli lähes uusinta lauantaista. Hän kävi tiukkaa taistelua sijoista neljästä kuuteen, ja oli maalissa viides.

– Ennen kaikkea molemmat kilpailut olivat tiukkaa vääntöä. Olemme erittäin tyytyväisiä, sillä tuo lähes 1,5 sekunnin harppaus kohti kärkeä oli parasta antia viikonlopusta.

Lenni Klemetti (22) vauhdissa Espanjan Valenciassa. Kuva: Motomarket Racing.

Teksti: Motomarket Racing.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing