Ralli 20.01.2016

Klassikkokisa avaa tutusti rallin MM-kauden

Perinteikäs Monte Carlo -ralli saa jälleen kunnian avata MM-rallikauden.

Ranskan Merialpeilta kertyy paljon tarinoita – osa hyviä osa kauhistuttavia. Ensimmäisen kerran ralli ajettiin jo 1911, ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta näissä maisemissa on jaettu MM-pisteitä sarjan alusta, vuodesta 1973 lähtien.

Suomalaisvoittajia viime vuosikymmeniltä on muutamia. Henri Toivonen ajoi rallin ykköseksi vuonna 1986. Sen jälkeen oli Tommi Mäkisen vuoro tehtailla neljän voiton putki millenniumin molemmin puolin. Mäkinen oli rallin ykkönen vuosina 1999-2002.

Myös Marcus Grönholm on kirjauttanut nimensä voittajaluetteloon. Inkoolainen on paitsi viimeisin suomalainen rallin maailmanmestari (2000&2002), myös viimeisin Monte-voittoa juhlinut suomalainen 2006.

Mikko Hirvonen voitti rallin, kun se ei kuulunut MM-sarjaan, vuonna 2010. Hirvonen ajoi Ford Fiesta S2000 -autollaan IRC-sarjan huippuja vastaan.

Neljä suomalaisnimeä

Tällä kertaa lähtöviivalle asettuu neljä sinivalkoista kuljettajaa.

Heistä kirkkaimpana tähtenämme Jari-Matti Latvala, joka Volkswagenilla lähtee puolustumaan vähintään viimevuotista kakkossijaansa. Latvala on ilmoittanut noudattavansa alkavalla rallikaudella maltillisempaa taktiikkaa, eikä aio taistella voitoista hampaat irvessä.

Hyvinä adjutantteina Latvalalla on RC2 -luokan kunniasta ajavat Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Molemmat lupaavat rallinimet porhaltavat vuoristoteitä Skoda Fabia R5 -autoilla.

Keskiviikkoillan testierikoiskokeella Suninen ajoi kevyesti ulos tieltä, mutta auto koki ainoastaan kosmeettisia vaurioita, jotka korjattiin heti huollossa.

Tämän lisäksi myös Max Vatanen kilpailee rallissa tutusti Ford Fiesta R2:lla.

Ralli alkaa huomenna torstaina, klo 21.18 Suomen aikaa alkavalla EK1:llä.

Teksti: Miika Wuorela
Kuva: Red Bull Content Pool

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli