Rata-ajo 11.09.2018

Kimi Räikkönen siirtyy Sauberille!

Kimi Räikkönen. Kuva: Ferrari Media

Ferrari tiedotti tänään, että Kimi Räikkönen ei tule jatkamaan enää italialaistallin väreissä kaudella 2019. Hetki tämän jälkeen Räikkönen ilmoitti jatkavansa uraansa Sauberilla.

Kimi Räikkönen tulee kisaamaan ensi vuodesta lähtien kaksi kautta sveitsiläistiimissä, jossa aloitti F1-uransa vuonna 2001.

Räikkönen on Instagram-tilillään julkaiseman tekstin perusteella erittäin innostunut palaamaan vanhaan tiimiinsä: “Guess who’s back?! Next two years with @sauberf1team ahead! Feels extremely good to go back where it all began!”

Ferrarin F1-tallissa ajaa ensi kaudella Sebastian Vettelin rinnalla nuori lupaus Belgian 20-vuotias Charles Leclerc, joka puolestaan siirtyy tiimiin Sauberilta.

View this post on Instagram

Guess who’s back?! Next two years with @sauberf1team ahead! Feels extremely good to go back where it all began!

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Räikkönen siirtyi Ferrarille alun perin jo vuonna 2007, jolloin hän saavutti heti maailmanmestaruuden. Seuraavana vuonna suomalainen ajoi MM-pronssille ja vuonna 2009 hän sijoittui kuudenneksi. Tämän jälkeen Räikkönen jätti formulat hetkeksi. Mies kisasi Lotuksen väreissä vuodet 2012 ja 2013 ennen siirtymistään takaisin Maranellon punaisiin. Räikkösen paras sijoitus toisella Ferrarin aikakaudellaan on ollut viime vuonna saavutettu MM-pronssi.

Viime osakilpailussa suomalainen otti nimiinsä sadannen podium-paikkansa. Tällä hetkellä Räikkönen on MM-pisteissä kolmantena.

Ferrari kehui tiedotteessaan Räikkösen merkitystä tallille:

“Näiden vuosien aikana Kimin panos tiimille sekä ajajana että ihmisenä, on ollut merkittävää. Hän on pelannut tärkeää roolia tiimin kasvussa ja on aina ollut upea tiimipeluri. Scuderia Ferrarin maailmanmestarina hän tulee aina olemaan osa tiimin historiaa ja perhettä. Me kiitämme Kimiä tästä kaikesta ja toivotamme hänelle ja hänen perheelleen onnekasta tulevaisuutta.”

F1-kausi jatkuu Singaporessa ensi viikolla.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kimi Räikkönen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo