Moottoriurheilu 17.12.2017

Kilpa-autoilija Mathias Hertén järjestää nuorille autourheilukurssin

Mathias Hertén on viime aikoina nähty Legends-luokan kärkikahinoissa. Kuva: APR Competition

Uusikaarlepyyläinen moottoriurheilija Mathias Hertén järjestää keväällä nuorille mekaanikko- ja ajotaitokurssin yhdessä ystävänsä Niklas Nyvallin kanssa. Tarkoituksena on tarjota nuorille mahdollisuutta päästä sisään autourheilun maailmaan.

Kilpa-auton rakennus- ja ajokurssin järjestää Uusikaarlepyyn työväenopisto, mutta Hertén ja Nyvall toimivat kurssin kouluttajina ja ovat hankkineet kurssia varten työkohteeksi itse kolme BMW-autoa. Kurssin aikana autot puretaan ja niihin asennetaan turvakaaret, kilpapenkit, ratit ja kaikki mitä kilpa-autoon tarvitaan. Kurssi on tarkoitettu 10-15 vuotiaille nuorille.

– Uusikaarlepyyssä on paljon nuoria, kenellä ei ole mitään tekemistä. Heitä ei välttämättä kiinnosta salibandy, jääkiekko tai jalkapallo. Saimme sitten idean ystäväni kanssa järjestää heille mahdollisuus päästä harrastamaan autourheilua, kertoo Hertén idean synnystä.

Kurssin päätteeksi järjestetään päättäjäispäivät, missä nuoret pääsevät ajamaan rakentamiaan autoja. Hertén ja Nyvall neuvovat nuoria ajotekniikassa ja ovat mukana radalla opettamassa ajamisen saloihin. Autoihin asennetaan autokoulun polkimet, jolloin apukuljettajan paikalta voidaan jarruttaa menoa tarvittaessa.

Vaikka ilmoittautuminen ei ole vielä alkanut, on kurssille palautteen perusteella kysyntää.

– Kiinnostusta on ollut todella paljon ja olen saanut runsaasti viestejä jopa kuntarajojen ulkopuolelta vanhemmilta, että pääseehään heidän lapsensa mukaan kurssille. Myös vanhemmat 18-20-vuotiaat nuoret ovat olleet kiinnostuneita, ja on tullut kyselyjä milloin tällaista järjestetään myös aikuisille naisille. Jos tämä kurssi menee kaikin puolin hyvin niin minulla on kyllä takaraivossa ajatus kehittää autourheilun junioritoimintaa tämän jälkeenkin, valaisee Hertén.

Kouluttajaparivaljakolla on suunnitelmissa järjestää ajopäiviä nuorille kurssin jälkeenkin kolmella kurssilla rakennettavalla kilpa-autolla. Kurssin rata- ja koulutuspäivät järjestetään Jepuan jokamiesradalla.

Mathias Hertén on itse ajanut kilpaa snowcrossissa, Formula Fordeilla, jokamiesluokassa ja Legendseissä. Miehellä on meriittinä jokamiesluokan SM-kulta sekä Legendsien Semi-Pro-luokan maailmanmestaruus. Herténin pikkuveli Viktor ajaa tällä hetkellä kilpaa snowcrossissa Yhdysvaltojen ISOC-sarjassa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo