Drag Race 29.08.2017

Kiihdytysajon Suomen mestaruudet ratkeavat Alastaron yössä

Janne Ahonen tuo Alastarolle 9000-hevosvoimaisen Dragsterinsa. Kuva: FHRA

Suomen taatusti nopeimmassa moottoriurheilutapahtumassa Alastaro Circuit moottoriradalla käydään ensi viikonloppuna viimeiset tiukat kaksintaistelut kiihdytysajon SM-sarjan mestaruudesta.

Vanhan hyvän ajan ”drag’n race -käminät” on tullut takaisin – FHRA SM-finaalikisa ajetaan nyt yökisana.

Janne Ahonen vetää yönäytöksessä Top Fuel -dragsterillä hehkuvien nitroputkien loistaessa Alastaron yössä. Ahosen Top Fuelin tehon lähteenä on nitrometaani, eli käytännössä nestemäinen räjähdysaine. Auto kiihtyy nollasta sataan vajaassa puolessa sekunnissa.

”Moni on kysynyt, millaista tuota 9000-hevosvoimaista dragsteriä on ajaa… Onhan se tietysti aikamoista rytkettä ja rytinää. Sitä tunnetta vain on niin vaikea kuvailla. Se täytyy itse kokea, kuinka äärimmäisen hurjat voimat vaikuttavat autoon, sen runkoon ja rungon kautta auton kuljettajaan. Kisan päättyessä neljännesmailin suoran jälkeen vauhtia on 400-500 kilometriä tunnissa”, Ahonen toteaa ja jatkaa:

”Syyskuu polkaistaankin sitten räväkästi käyntiin… Finaali on viikonloppuna tiedossa. Ei muuta, kuin paikanpäälle jännittämään viimeiset SM-pisteiden käänteet. Ja yöshowssa laitetaan tietysti ’mestat palaan’! Nähdään Alastarolla.”

Super Twin -luokassa on luvassa mielenkiintoinen kisa. Kuva: FHRA

Super Twin -pyörien jyrinä on jyhkeää kuultavaa

Alastarolla on luvassa kerrasta poikki Super Twinien epävirallinen Suomen Mestaruuskilpailu. Super Twin Biket vetävät öisessä näytöksessä isoa kovaa. Nitroprätkän jyrinä on jyhkeää kuultavaa ja se on kuultava ”livenä”.

Mukana mm. Samu Kemppainen, Skullracing, Ismo Mäenpää, Rapamäki Racing sekä Torsti ja Teemu Kettula, Gruff Super Twin Racing.

Tapahtumassa nähdään myös hurja Crazy Drivers Monster Trucks Show. FHRA Night Race Finalsin kunniaksi Crazy Drivers Monster Truck Show sisältää pyroa ja räminää. Kuskit ovat luvanneet vetää mm. läpi palavasta asuntovaunusta.

Pistetilanne ennen finaaleja.

 

Teksti: Lasse Norres / FHRA Tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing