Drag Race 18.05.2016

Kiihdytysajon SM-sarja alkaa viikonloppuna Alastarossa

Drag race -tiimit avaavat kisakauden ja suuntaavat Alastaron moottoriradalle ensi viikonlopuksi. Lauantaina 21.5. ajetaan lajittelut eli aika-ajot ja sunnuntaina 22.5. kilpaillaan mies miestä vastaan pudotusajojen tahtiin. Kauden avauskilpailuun on ilmoittautunut 126 tiimiä ja tiukkoja lähtöjä tullaan näkemään seitsemässä moottoripyöräryhmässä ja yhdeksässä autoryhmässä.

Uutena autojen kilparyhmänä SM-sarjassa on Top Doorslammer, johon siirtyvät Marko Lantto ja Marko Leivo.

 

Marko Lantto

Marko Lantto

Uusia kuskejakin nähdään radalla. Esimerkiksi F1 ja DTM-autojen parista tuttu kisainsinööri Ossi Oikarinen on ilmoittautunut Super Pro ET -ryhmään, jossa hän suorittaa kisadebyyttinsä ensi viikonloppuna ja Ahonen Racing Teamin riveissä Junior Dragbike -ryhmässä aloittaa Ahosen perheen nuorin, Milo Ahonen.

Ossi Oikarinen

Ossi Oikarinen

Useimmat tiimit ovat myös uusineet talven aikana kisakalustoaan ja aivan uusiakin autoja tullaan näkemään radalla. Mm. Laura Saksa tulee esittelemään upouuden Mustanginsa.

Laura Saksa

Laura Saksa

Perjantaina 20.5. radalla järjestetään Test and Tune -harjoitusajopäivä, jossa kilpailijat pääsevät testaamaan ja säätämään kilpureitaan ensimmäistä kertaa pitkän talven jälkeen.

Drag race SM­sarjaan kuuluu kuusi osakilpailua, jotka ajetaan seuraavasti:

1. 21.­22.5. Alastaro
2. 11.­12.6. Alastaro
3. 7.­ 10.7. Alastaro
4. 23.­24.7. Kalajoki
5. 13.­14.8. Motopark
6. 2.­ 3.9. Alastaro

Lisätietoja: fhra.fiTeksti Johanna Honka

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing