Drag Race 18.06.2019

Kiihdytysajon SM-osakilpailu 3, Blåkläder Summer Nationals ajettu – Vaikeuksien kautta voittoon

Suurimman autoryhmän Top Doorslammerin edustajat line-upissa odottamassa vuoroaan. Kuva: Keijo Tuomela.

Kiihdytysajon kolmannen osakilpailun testipäivä alkoi tiukan aikataulun vuoksi myöhässä perjantaina. Valmistelut kesän suurinta kilpailua, FHRA Nitro Nationals EM-osakilpailua, varten on ajanut FHRA:n tiukille niin ajan kuin rahoituksenkin suhteen. Kauhavan uusi rata on valmistunut ennätysvauhdilla ja FHRA:ssa ollaan ylpeitä siitä, että jo radan toisena kesänä siellä voidaan ajaa FIA-määräykset täyttävällä radalla suurta ja kansainvälistä kilpailua.

Viime viikon SM-osakilpailua edeltävä testipäivä alkoi FHRA:n toimitsijoille jo hyvin varhain kello viiden aikaan, kun paikalle saatiin tarpeeksi suuri nosturi nostamaan uusi ajanottotorni paikoilleen. FHRA pahoittelee, että perjantaiaamuna ei päästy aloittamaan ajamista toivotusti kello 10.00, vaan vasta kello 14.00.

Tämä johtui siitä, että FHRA:n tilaama uusi ajanoton tornirakennus saapui paikalle vasta keskiviikkona 12.6., vaikka sen oli sovittu olemaan paikalla maanantaina 10.6.

Kun torni saatiin viimein paikalleen, FHRA-rataryhmä ahkeroi tiukasti, jotta piuhat, tietokoneet, pöydät ja kaikki muu tarvittava saatiin paikalleen, jotta aikaa voitiin alkaa ottamaan.

Testaajia oli verrattain vähäinen määrä, joten kaikki varmasti ehtivät ajamaan riittävän määrän testi- ja säätövetoja päivän aikana, vaikka sade keskeytti ajot. North Blacklist sai kuskinsa uuteen järjestykseen.

Itse kilpailupäivä lauantai alkoi kesäisen sateisena. Kun sade viimein taukosi, sai rataryhmä radan nopeasti ajokuntoon. Päivän päätteeksi oli saatu ajettua kolme kierrosta lajitteluja melkein valmiiksi. Kierros jäi kesken ja seuraavana aamuna jatkettiin siitä, mihin lauantaina oli jääty.

Sunnuntaina sää suosi ja nautittiin kirkkaasta ja kuumasta päivästä. Lajittelukierroksia ajettiin kaikkiaan neljä ja pudotusajot pääsivät alkamaan hyvissä ajoin. Myös Nitron pauketta nähtiin radalla, kun paikalla olivat Super Twin Bike -ryhmän edustajat Vesa Lipponen ja Jaska Salakari testaamassa. Top Fuel Bike -lisenssiaatti Mikko Rajaniemi nähtiin myös viivalla.

Super Twin Bike -kuljettaja Jaska Salakari testasi viikonloppuna. Kuva: Keijo Tuomela.

Kilpailuun osallistui yhteensä 119 kuljettajaa niin autojen kuin moottoripyörien kilparyhmissä. Parempi keli ja ajamisen hyvä tahti pelasti viikonlopun ja podiumin korkeimmalla jakkaralla nähtiin useita ensikertalaisia.

FHRA livestream taltioi viikonlopun kilpailun.

Kiihdytysajon SM-osakilpailu 3 tulokset:

Autot

Junior Dragster
1. Leevi Männistö, Vantaa
2. Vili Maijala, Läyliäinen

Pro ET
1. Janne Söderqvist, Pori
2. Jarno Salonen, Pori

Super Pro ET
1. Mico Ahonen, Kalliola
2. Patrik Björkholm, Pietarsaari

Real Street
1. Kari Hermunen, Nummela
2. Kimmo Tamminen, Kiikala

Top Street
1. Timo Suojanen, Kitinoja
2. Jani Lindqvist, Villlähde

Stock/Super Stock
1. Vilma Palasmaa, Tuusula
2. Jarmo Grönman, Porvoo

Pro Street
1. Jens Lönngren, Nederlappfors
2. Marco Käyhkö, Vantaa

Top Doorslammer
1. Mikko Siironen, Rahja
2. Lasse Niskavaara, Jyväskylä

Moottoripyörät

Junior Bike
1. Niilo Sieppi, Rovaniemi
2. Jenniina Kiljala, Reisjärvi

Street Bike
1. Minttu Gratschew, Helsinki
2. Ville Bäckman, Järvenpää

Super Gas Bike
1. Jenni Pekkarinen, Helsinki
2. Viivi Ollikainen, Saarenkylä

Super Comp Bike
1. Petri Koivuniemi, Helsinki
2. Kimmo Hamari, Riihimäki

Pro Harley
1. Emmi Nordman. Helsinki
2. Jani Lempinen, Iittala

Funnybike
1. Juha Ollikainen, Saarenkylä
2. Janne Vihreäsaari, Tammela

Kiihdytysajoissa ajetaan parilähtöjä loppuun saakka. joten jäljelle jää vain voittaja (1) ja toisena tullut runnerup (2)

Kiihdytysajon SM-pistetilanne:

2019 SM and CUP points – Cars (Updated 17.6.2019, 13:10)

2019 SM and CUP points – Bikes (Updated 16.6.2019, 18:17)

Pistetilannetta voi seurata myös täältä.

Seuraavaksi Kauhavalla ajetaan SM-osakilpailu 4 ja FHRA Nitro Nationals EM-osakilpailu heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-7.7. Kansainväliset ja kotimaiset tiimit ja kuljettajat taistelevat Euroopan- ja Suomen mestaruuspisteistä. Kilpureita ei tarvitse ihailla ainoastaan radalla, vaan tiimeihin pääsee tutustumaan aivan lähietäisyydeltä varikolla, sillä varikko on avoin yleisölle.

Lue lisää seuraavasta kilpailu täältä.

Teksti: FHRA tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing