Drag Race 03.09.2019

Kiihdytysajon SM-kausi päättyi FHRA Night Race Finals -kilpailussa

Timo Lehtimäki ja "liekkimeri". Kuva: Timo Muilu.

Kiihdytysajon SM-sarjan viimeinen osakilpailu, FHRA Night Race Finals, aloitettiin Kauhavalla perjantaina. Kilpailijoita oli ilmoittautunut hieman normaalia enemmän. Siihen vaikutti varmasti rahapalkinnot, jotka jaettiin Top Doorslammer- ja Super Twin Bike -ryhmän voittajille. Super Twin Bike -ryhmä ajettiin kerrasta poikki -periaatteella ja kyseessä oli Suomen mestaruuskilpailu.

Perjantaiaamu valkeni tyypillisemmässä suomalaisessa kesäkelissä. Ilma oli harmaa ja vettä tihutteli. Kilpailun alkua jouduttiin odottamaan useampi tunti ja kilpailu päästiin aloittamaan vasta iltapäivällä. Päivän lajitteluajot sujuivat ilman suurempia vaikeuksia. Perjantain lajittelupäivä oli yleisölle ilmainen ja paikalle saapuikin hyvä määrä katsojia. Sääkin kirkastui iltaa kohden kisakansan onneksi. Kilpailujohto päätti jatkaa ajoaikaa kello kahdeksaan asti, koska sää oli viivästyttänyt aloittamista niin monta tuntia.

Samu Kemppainen voitti Super Twin Biken Suomen mestaruuden. Kuva: Timo Muilu.

Lauantain kilpailupäivä aloitettiin aikataulun mukaan ja lajitteluja jatkettiin siitä, mihin edellisenä päivänä oli jääty. Ajattamisen tahti oli hyvä ja rataa kehuttiin. Lajittelukierroksia ajettiin yhteensä viisi. FHRA Crew ja rataryhmä olivat taas painaneet pitkää päivää, jotta kisa sujuisi mutkitta.

Top Doorslammer -ryhmän EDRS Pro -finaali ja SM-finaali oli kerännyt Kauhavalle ennätysmäärän kuljettajia. Ryhmässä oli yhteensä 16 kuljettajaa. Tiimejä oli saapunut myös Ruotsista ja Norjastakin asti ottamaan osaa rahapalkinnoilla järjestettyyn kisaan. Hyvästä kilvanajosta nautittiin koko päivä. Lisäksi Kauhavan radalle saatiin ensimmäinen kolmosella alkava aika tässä ryhmässä. Lenn Lindell ajoi ryhmän nopeimman ajan, 3.917 sekuntia loppunopeuden ollessa 312 km/h. Finaalilähdössä voiton vei kuitenkin ruotsalainen Anders Edh.

Super Twin Bike -kisaan ilmoittautui kaiken kaikkiaan viisi kuljettajaa. Viimeisenä ilmoittautui tapahtumassa lisenssiajot suorittanut Julia Wagner Norjasta. Voiton Super Twin Bike -ryhmässä tällä kertaa vei kuitenkin konkari. Samu Kemppainen ajoi kokeneesti tasaisen hyviä aikoja koko kisan. Kemppainen vei Suomen mestaruuden tässä “kerrasta poikki” -kisassa ja kirkkaimman pokaalin. Myös Super Twin- ja Top Fuel -prätkien menoa nähtiin illan hämärtyessä yönäytöksessä.

Yönäytöksen komeinta antia oli kaikesta huolimatta Timo Lehtimäen Top Fuel -auton komeat burnikset, vaikka ensimmäisellä vedolla vaihdelaatikko antoikin periksi. Seuraavalla yrittämällä valitettavasti kone hajosi, mutta yleisö ymmärsi ja antoi tiimille raikuvat aplodit.

Yönäytöksessä saivat vetää kaikki halukkaat kisakuskit ja tapahtumassa vedettiin myös suositun Blacklist-katuautosarjan pohjoinen vastaan etelä shootout -kisa. Näytösajot päättyivät puolen yön aikaan ja oli aika siirtyä palkintojen jakoon. Osakilpailun voittajat palkittiin juhlavissa tunnelmissa keskiyön jälkeen.

Kiihdytysajon SM-sarja on nyt saatu päätökseen ja voittajat ovat selvillä.

Kiihdytysajon SM-sarjan palkintojen jakotilaisuus järjestetään Lahdessa 5. lokakuuta.

Upea auringonlasku Kauhavan varikolla. Kuva: Kaisa Lökfors.

FHRA livestream taltioi viikonlopun kilpailun. Katso tallenne täältä.

Lopulliset SM-pisteet:

2019 SM and CUP points – Cars (Updated 3.9.2019, 3.9.2019)

2019 SM and CUP points – Bikes (Updated 31.8.2019, 23.21)

Kiihdytysajon SM-osakilpailu 6 tulokset:

Autot

Junior Dragster
Roni Tekoniemi, Signsby
Kaapo Lehtonen, Palojoki

Sportman/Pro ET
Mikko Ruusunen, Eurajoki
Tony Vaahtera, Vaasa

Super Pro ET
Pasi Vierikko, Kullaa
Ari Remahl, Klaukkala

Real Street
Kari Laukkanen, Tammela
Kari Hermunen, Nummela

Top Street
Jani Lindqvist, Villähde

Super Gas
Janne Noren, Pori
Pasi Korhonen, Hiltulanlahti

Stock/Super Stock
Iiro Mikkola, Mäntsälä
Yrjö Wallius, Järvenpää

Pro Street
Jens Lönngren, Nederlappfors

Top Doorslammer
Anders Edh, Hudiksvall, Ruotsi
Lenn Lindell, Tullinge, Ruotsi

Moottoripyörät

Junior Bike
Aleksi Lindholm, Kauniainen
Eemeli Helkkala, Nousiainen

Street Bike
Jouni Erälähde, Helsinki
Minttu-Maria Gratschew, Helsinki

Super Gas Bike
Jyrki Sinisalo, Kotka
Teemu Honkanen, Kempele

Super Comp Bike
Jami Oksanen, Forssa
Piia Korhonen, Saarenkylä

Pro Harley
Emmi Nordman, Helsinki
Sami Hyväkkä, Panttila

Funnybike
Juha Ollikainen, Saarenkylä
Kari Rautanen, Espoo

Super Twin Bike
Samu Kemppainen, Vantaa

Kiihdytysajoissa ajetaan parilähtöjä loppuun saakka, joten jäljelle jää vain voittaja (1) ja toisena tullut runnerup (2).

Teksti: FHRA tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing