Drag Race 05.09.2017

Kiihdytysajokausi päättyi viime viikonloppuna FHRA Night Race & SM-finaalitapahtumaan Alastarolla

Finaalikisojen ja koko kauden merkittävin tapahtuma oli Jaska Salakarin ylivertainen maailmanennätys 2-sylinteristen moottoripyörien ¼-maililla. Kuva: Timo Muilu

Suomen taatusti nopeimmassa moottoriurheilutapahtumassa Alastaro Circuit -moottoriradalla käytiin viime viikonloppuna, 1.-3. syyskuuta viimeiset tiukat kaksintaistelut kiihdytysajon SM-sarjan mestaruudesta.

Sää suosi kisajärjestelyjä, ja kaikki kilpailusarjat ajettiin suunnitelmien mukaan loppuun. Niin ikään öiset näytösajot päästiin vetämään erinomaisissa olosuhteissa. Monet kuskit ajoivatkin omia ennätyksiään öisen viileässä ja kosteassa ilmassa, kun pito radalla oli kohdallaan.

Koko kauden osalta on merkittävää, että kaikki kilpailusarjat ajettiin loppuun siitäkin huolimatta, että kulunut kesä oli poikkeuksellisen kylmä ja sateinen. Juuri kisaviikonloppuina kävi kuitenkin hyvä tuuri, ja sää oli poikkeuksetta kisapaikkakunnilla lämmin ja aurinkoinen.

Lopullinen kauden 2017 pistetilanne 2017 löytyy täältä.

Voittajat (autot):

Junior Dragster: Kerttu Lehtonen

Sportsman/Pro ET: Marko Oranen

Pro Street: Mika Saari

Real Street: Jarmo Nyberg

Stock/Super Stock: Jarmo Markkanen

Super Pro ET: Pasi Laine

Super Pro Street: Viljar Mäesepp

Top Doorslammer: Jere Rautaniemi

Top Street: Asseri Mikkola

Competition Eliminator: Timo Lahti

Super Comp: Kevin Danielsson

Voittajat (prätkät):

Funny Bike: Sami Kallio

Junior Bike: Eemeli Helkkala

Pro Harley: Jani Lempinen

Street Bike: Jenni Pekkarinen

Super Comp Bike: Toni Suokas

Super Gas Bike: Kari Rautanen

Kiitos kaikille osanottajille ja onnittelut voittajille!

HURJAPÄINEN JASKA SALAKARI KOHAUTTI KISAKANSAA AJAMALLA UUDEN MAAILMANENNÄTYKSEN!

Finaalikisojen ja koko kauden merkittävin tapahtuma oli Jaska Salakarin ylivertainen maailmanennätys 2-sylinteristen moottoripyörien ¼-maililla.

Alastarolla lauantaina ajettu aika 6,010 on yli kymmenesosa sekunnin nopeampi kuin aiempi maailmanennätys. Väliaikojen perusteella voi todeta, että resursseja jäi vielä parempaankin. Ennätyksen ylivertaisuutta voisi verrata esimerkiksi siten, että joku juoksisi 100 metriä 0,2 sekuntia nopeammin kuin voimassaoleva maailmanennätys, hölkkäämällä.

Ennätyksen arvoa kasvattaa myös se, että Jaska on itse suunnitellut ja rakentanut pyöränsä, ja se sisältää todella monia innovatiivisia, ainutlaatuisia ratkaisuja, jotka nyt ovat osoittautuneet toimiviksi ja jopa musertavan lyömättömiksi.

Ossi oikarinen. Kuva: Timo Muilu

Janne Ahonen. Kuva: Timo Muilu

Teksti: Lasse Norres

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing