Rata-ajo 22.09.2019

KIC Motorsportin ja Konsta Lappalaisen vauhti kiihtyy kauden loppua kohti

Konsta Lappalainen. Kuva: ACI Sport

Suomalainen KIC Motorsport ja tallin suomalaiskuljettaja Konsta Lappalainen, 18, esittivät kauden parasta vauhtia F3 Regional -luokan EM-sarjan Barcelonan osakilpailussa Espanjassa. Suomalaistiimi löysi lappalaisen autoon hyvän vauhdin jo perjantain vapaissa harjoituksissa.

– Tiesimme, että voimme olla Barcelonassa lähellä kärkitalleja. Lauantaina sateessa ajettu aika-ajo oli kauden paras: viikonlopun kolmeen kilpailuun ajoin paikat lähtöruutuihin 7-6-6.

Ensimmäisessä EM-startissa Lappalainen taisteli hienosti jo neljäntenä, kunnes kanssakilpailijan yltiöpäinen ohitusyritys päättyi Lappalaisen auton takakulmaan ja suomalaiskuljettajan keskeytykseen.

– Sain seiskaruudusta hyvän startin ja nousin suoraa neljänneksi. Pysyin hyvin kolmantena ajaneen kannassa. Rata oli sateen jäljiltä yhä kostea, ja kun rata kuivui niin puolessa väliä kisaa renkaani rupesivat loppumaan. Kaverit ajoivat takaa kiinni, ja yksi heistä yritti väkisin ohi ja osui autoni takakulmaan. Keskeytin nelospaikalta. Autoni takaripustus katkesi ja kisa oli siinä.

Viikonlopun kakkos- ja kolmoslähdöissä ruudusta kuusi startannut Lappalainen epäonnistui molemmissa starteissa.

– Molemmissa lähtöni oli tosi huono. Siinä tiputtiin heti muutama sija. Autoni jäi ruutuun sutimaan. Meillä kun ei ole avattavaa takasiipeä niin tämän kaltaisella radalla ohittaminen on vaikeaa. Kahdessa viimeisessä startissa säästin paremmin renkaitani ja ne kisat olivat sellaista perässä ajelua. Ajoimme letkassa sekunnin päässä toisistamme.

– Vaikka tuloksena oli tutut sijat 9 ja 8 niin ero kärkeen oli taas kaventunut merkittävästi. Kolmannessa startissa ajoin kärjen kanssa samaa kyytiä ja joskus kovempaakin. Menimme suorituskykymme kanssa täällä taas selvästi eteenpäin ja kaksi viimeistä kisaa opettivat minulle, miten renkaita tulisi tällaisilla radoilla säästää. Niin kun tänä viikonloppuna näimme niin automme on tällä hetkellä sellaisessa vauhdissa että sillä pystyy kaiken osuessa kohdalleen ajamaan ihan kärkeen, Lappalainen muistuttaa.

Suomalaisen KIC Motorsportin tallipäällikkö Petri Lappalainen oli tyytyväinen tallinsa Barcelonassa esittämiin kehitysaskeliin. Debyyttikauttaan F3-tasolla ajavan tallin suorituskyky kun on kohentunut tasaisesti kauden edetessä.

– Vauhtimme Barcelonassa oli tämän kauden parasta niin märällä kuin kuivallakin. Täällä osoitimme, että pystymme kilpailussa ajamaan kärjen vauhtia. Valitettavasti mitään ei täältä käteen jäänyt, mutta nousujohteiseen suorituskykyymme olemme erittäin tyytyväisiä, Lappalainen summaa.

FIA F3 Regional -sarjan seuraavat EM-osakilpailut ajetaan kahden viikon kuluttua Mugellossa Italiassa. F3 Regional EM-sarja käsittää kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 24 kilpailustarttia. Sarja päättyy lokakuun 20. päivä Italian Monzaan.

Tuloksia: FIA F3 Regional, Barcelona, Espanja:

Lähtö 1:

  1. Frederik Vesti (DEN) Prema Powerteam 32:42,199

Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport – keskeytys, kierros 11

Lähtö 2:

  1. David Schumacher (GER) US Racing 32:48,410

  1. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 20,937

Lähtö 3:

  1. David Schumacher (GER) US Racing 33:03,937

  1. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 12,376

Pistetilanne kuljettajat 18/24 osakilpailua:

  1. Frederik Vesti (DEN) 347

  1. Konsta Lappanen (FIN) 49

Pistetilanne tallit 18/24 osakilpailua:

  1. Prema Powerteam (ITA) 678

  1. KIC Motorsport (FIN) 111

Konsta Lappalainen. Kuva: ACI Sport

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo