Rata-ajo 22.07.2018

Keskinen & Siekkinen Teamille kaksijakoinen Vauhtiajoviikonloppu

Kuljettajakaksikko Joni Juho Keskinen ajoivat viidenneksi Vauhtiajoissa. Kuva: Mad-Croc Keskinen & Siekkinen Team

BMW Xtreme NEZ -kilpailijakaksikko Keskinen & Siekkinen harmitteli viidettä sijaa pitkän kilpailun jälkeen, sillä mahdollisuuksia olisi ollut korkeammallekin. Kaksikko oli eniten pettynyt kilpailun järjestäjiin.

Seinäjoen Vauhtiajot juhlisti viikonloppuna 15-vuotista taivaltaan tapahtumana, mutta kotikisassaan ajaneelle Keskinen & Siekkinen Teamille viikonloppu ei ollut yhtä juhlantäyteinen.

Kuljettajakaksikon juniori Juho Siekkinen onnistui hyvin lauantaina omassa aika-ajossaan napaten oman uransa ensimmäisen paalupaikan, mutta joutui lähdössä yksi keskeyttämään kilpailun kärkikamppailussa auton hajoamiseen. Illan aikana Mad-Crocin logolla varustettu punainen nelipyörä saatiin kuitenkin parsittua kasaan varikolla mekaanikkojen kovalla aherruksella.

Sunnuntai alkoi aurinkoisesti, sillä Joni Keskinen pääsi ajamaan lauantaiksi suunnitellun BMW-lähdön kaksi aikataulumuutoksesta johtuen toisen kilpailupäivän aamuna. Keskinen piti kisassa hyvää vauhtia ja kiri aina lähtöruudusta yhdeksän neljän parhaan joukkoon, mutta myös kakkoslähtö keskeytettiin bemareiden ulosajon jälkeen. Keskisen ajovuoron kilpailua ei enää kolarin jälkeen ajettu loppuun ja kierroksen viisi tulokset jäivät voimaan Jonin ollessa omassa lähdössään kuudes.

Pitkän kisan miehet aloittivat lähtöruudusta neljä. Kolmosruutu oli lähdössä tyhjä, sillä Jonne Rautjärven kilpailuviikonloppu päättyi lauantaina ulosajoon. Bemarikaksikon ensimmäisen vuoron 45 minuuttia kestäneessä kilpailussa otti Siekkinen. Hyvää viikonloppua ajanut kuljettaja kirmasi kärkeen kolmannella kierroksella ja alkoi repimään eroa seuraaviin puolen sekunnin kierrostahtia. Kaikkiaan Siekkinen ehti ajamaan yli 11 sekunnin kaulan ennen varikkopysähdystä ja kuljettajanvaihtoa.

Pitkän kisan puolivälissä kaikki kuljettajat pysähtyivät varikolle 70 sekunnin ajaksi ja kahden kuljettajan taktiikalla ajavat vaihtoivat kuljettajaa pysähdyksen aikana.

Draamaa ei tälläkään kertaa BMW-kilpailusta puuttunut varikkostopin aikana. Mad-Crocia edustavat kuljettajat onnistuivat omassa vaihdossaan erinomaisesti ja kaksikko pääsi jatkamaan kilpailua ongelmitta. Muilla kuljettajilla stoppi ei sujunut hyvin, sillä varikkostopin tapahtumien johdosta tuomaristo joutui jakamaan rangaistuksiakin.

Kilpailun kärjessä nähtiin kovaa kamppailua ja keilojen kaatuilua, eikä kaadoista annettu rangaistuksia ennakkotiedoista poiketen. Mad-Croc kaksikko kritisoikin tuomariston toimintaa kilpailun jälkeen.

– Ratahenkilökunnan ja tuomariston toiminta pitkän kilpailun aikana oli ala-arvoista. Ratahenkilökunta ei ilmoittanut tuomaristolle varikkopysähdyksen virheistä, keilojen kaatamisista eikä muista muitakin talleja ihmetyttäneistä tilanteista, Siekkinen listaa kriittisesti kilpailun jälkeen.

– Ohjaajakokouksessa tuomaristo selvästi painotti rangaistavia ajotapoja, joista tullaan rankaisemaan kuljettajia kovalla kädellä. Näistä rikkeistä tuomaristo ei kuitenkaan rankaissut mitenkään kilpailun aikana.

Vaihdon jälkeen Keskinen kaasutti radalle, mutta ei onnistunut omien tavoitteiden saavuttamisessa ja jäi kärjestä pikkuhiljaa. Yhdentoista sekunnin ero katosi kuin tuhka tuuleen varikkopysähdyksen aikana ja Keskinen oli silmin nähden pettynyt kilpailun jälkeen.

– Kyllähän se harmittaa, kun toinen (Juho) ajaa hyvin ja toinen aivan vihkoon. Ei mennyt niin kuin Strömössä, Keskinen harmitteli aurinkolasiensa takaa.

– Paljon parempaan olisi ollut mahdollisuus ja se olisi pitänyt lunastaa, mutta kun ei niin ei. Eteenpäin tästä kuin mummo lumessa.

Keskinen & Siekkinen Teamille siis kokonaisuudessaan kaksijakoinen viikonloppu. Onnistumisen pilkahduksiakin oli, mutta pettymys jäi päällimmäisenä molempien mieleen. Ensimmäistä kauttaan BMW:llä ajavat kuljettajat kuitenkin haluavat oppia virheistä ja kehittyä kunnianhimoisesti tulevaisuutta silmällä pitäen.

Teksti: Mad-Croc Keskinen & Siekkinen Team tiedotus / Nita Ahola

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo