Snowcross 02.02.2020

Keskiaho hallitsi snowcrossissa myös Kemijärven toista SM-päivää

Joonas Keskiaho on huikeassa vireessä Pro-luokassa. Kuva: Emilia Hakomäki

Joonas Keskiaholle ei löytynyt pysäyttäjää moottorikelkkojen snowcrossin SM-sarjan toisena osakilpailuviikonloppuna Kemijärvellä. Keskiaho oli Pro-luokan ykkönen sekä lauantaina että sunnuntaina. Norjan Emil Mikalsen peittosi puolestaan muut Pro Lite -luokassa sunnuntaina.

Keskiaho teki Kemijärven sunnuntaissa saman kuin lauantaissa, eli voitti sekä kummatkin alkueränsä että finaalin, mikä tiesi hänelle maksimimäärää Suomen mestaruussarjan pisteitä. Finaalissa Team Keskiahon kuljettaja saapui maaliin 17 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta, hallitsevaa Suomen mestaria Mikko Osmoa.

– Oli mukava ajella ja kelkkani toimi hienosti. Myös lähtöni onnistuivat ja ajamiseni oli rentoa, joten kulki hyvin, Keskiaho kuvaili.

Finaalin kolmas oli Jarno Hietalahti, joka jäi vartin erässä voittajalle reilut puoli minuuttia. Pieti Puhakka ja kauden parhaansa ajanut Joona Marin tavoittivat ruutulipun seuraavina.

Keskiaholla on tukeva ote SM-sarjan kärkipaikkaan, sillä hänellä on eroa Team Loukko.comin Osmoon 26 pistettä. Osakilpailusta voi kerätä maksimissaan 45 pistettä. Hietalahti on kolmantena. Lauantaina toiseksi ajanut Korteniemi Racingin Topi Posti keskeytti sunnuntaina, ja hän on SM-taulukossa neljäntenä. Puhakka pitää sarjan viitospaikkaa.

– Minulla alkoi olla hyvin vauhtia jo viime kauden lopulla. Sitten tein kesällä kovasti töitä, että vauhtia tulisi vielä lisää tähän kauteen. Rakensin myös kuntopohjaa. Ainakin nyt on kulkenut.

Pienemmässä, Pro Lite -luokassa Norjan Emil Mikalsen otti vakuuttavan voiton jättäen Team Loukko.comin Joona Karjalaisen sekä Aleksi Rehun kahdelle seuraavalle palkintokorokesijalle. Tero Kuivalainen ja Joona Lahtela kävivät äärimmäisen tiukan taiston nelossijasta Korteniemi Racingin Kuivalaisen saapuessa ruutulipulle pari kymmenystä edellä.

Lauantaina voittaneella Miika Lammilla ehti lähteä sunnuntain finaalissa olkapää pois paikoiltaan ylipitkän hypyn seurauksena, mutta saatuaan olkapäänsä takaisin paikoilleen hän ajoi silti seitsemänneksi. Lammi myös säilytti alkuerien voittojensa siivittämänä SM-sarjan piikkipaikkansa. Pisteissä toisena on Rehu, jonka kantaan Mikalsen nousi. Karjalainen on neljäntenä ja Jesse Hottinen viidentenä.

Norjan Emil Mikalsen pokkasi Pro Lite -luokan voiton. Kuva: Emilia Hakomäki

SM-kauden neljäs ja viides osakilpailu järjestetään Torniossa viikonloppuna 15.-16. helmikuuta.

Cup-sarjoja aamupäivällä

Kemijärvellä kilpailtiin jo ennen Pro- ja Pro Lite -luokkia aamupäivällä. Ruotsin Oscar Nikula voitti Junior 11-14 -luokan kauden toisen Suomen Cup -osakilpailun finaalin lisäksi kummatkin alkueränsä, joten hän keräsi Kemijärveltä täyden pistepotin. Jyri Pernu oli finaalin kakkonen ja Team Loukko.comin Emil Herten kolmonen. Kauden avauksessa finaalin voittanut Team Loukko.comin Osku Jutila ajoi neljänneksi ja Vertti Kaihua viidenneksi.

Pernu johtaa Suomen Cupia. Jutila putosi toiseksi, ja Herten on kolmantena. Nikula pitää nelospaikkaa ennen Kaihuaa.

Micro Junioreiden finaalin voitti Norjan Leon Löveid. Toiseksi ajoi Pieti Lehkonen ja kolmanneksi Norjan Andreas Pedersen. Kuudenneksi sijoittunut Niko Hooli on Profile Micro Junior Cupin kärjessä.

Norjan Isak Persen oli ykkönen Mini Junioreiden finaalissa, missä saman maan Gabriel Tverfjell ajoi toiseksi ja Suomen Niklas Isokääntä kolmanneksi. Persen johtaa Profile Mini Junior Cupia.

Tulokset, SM-osakilpailu 3/7, Kemijärvi, su 2.2.2020

Pro
1. Joonas Keskiaho, LaMK, Lynx, 15:04.277
2. Mikko Osmo, KauhMK, Lynx, +17.326
3. Jarno Hietalahti, EtMK, Ski-Doo, +32.282
4. Pieti Puhakka, KMK, Arctic Cat, +43.160
5. Joona Marin, SiiVe, Polaris, +1 kierros

Pro, SM-pistetilanne
1. Keskiaho, 134 pistettä
2. Osmo, 108p.
3. Hietalahti, 97p.
4. Topi Posti, KeMot, Ski-Doo, 84p.
5. Puhakka, 72p.

Pro Lite
1. Emil Mikalsen, NOR, Ski-Doo, 12:08.092
2. Joona Karjalainen, KauhMK, Lynx, +7.982
3. Aleksi Rehu, VRC, Arctic Cat, +12.616
4. Tero Kuivalainen, LaMK, Lynx, +17.212
5. Joona Lahtela, KeMot, Ski-Doo, +17.465

Pro Lite, SM-pistetilanne
1. Miika Lammi, PCMK, Lynx, 98p.
2. Rehu, 87p.
3. Mikalsen, 85p.
4. Karjalainen, 79p.
5. Jesse Hottinen, KMK, Arctic Cat, 73p.

Kaikki tulokset

Sarjataulukot

Teksti: Snowcross SM -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross