Ralli 22.05.2017

Keskeytys ei tuottanut Jesse Turuselle pettymystä Riihimäen SM-rallissa

Jesse Turunen Kuva: Jesse Turusen Tiedotus

Ralli SM -sarjan ensimmäisessä kesäkisassa koettiin riemastuttavia hetkiä, kun Rallybaron tiimin Hyundai-kuljettaja Jesse Turunen tyrkkäsi heti aamusta itsensä voittotaisteluun. Vaikka kilpailu päättyi ennen aikaisesti tekniseen vikaan, niin pettymykselle ei jäänyt sijaa. Mies kellotti aamun avanneella Koukunmaalla toiseksi nopeimman ajan ja kahden erikoiskokeen jälkeen hallussa oli kisan johtopaikka.

– Auto tuntui tosi mahtavalta ja en sitten lähtenyt menohaluja peittelemään. Siitä kyllä seurasi muutamia tiukkoja tilanteita ja kolmosella homma meinasi karata käsistä pahemman kerran. Onneksi selvittiin säikähdyksellä ja taittuneella takapyörällä, kommentoi Turunen alkutaivaltaan rallissa.

Turusen menohaluista kertoi myös tuloslista. Erikoiskokeella kolme mies kolhi autonsa kallionreunaan ja muutti sen kolmella renkaalla vetäväksi, alle taittunut takapyörä haittasi etenemistä. Kellossa se ei kuitenkaan näkynyt. Turuselle kirjattiin kolmanneksi nopein aika ja hän jäi vain +3,1 sekuntia pohjista.

Huolto sai auton parsittua kokoon ja vaikka aikasakkoa seurasi, tarkoitus oli tavoitella paikkaa kolmen joukossa. Tämä ei kuitenkaan toteutunut, sillä miehen matka katkesi yleisöerikoiskokeelle. Hyundai muuttui tykistökeskitystä muistuttavaksi rumputuleksi, varuskunta-alueella kun oltiin. Leikki oli jätettävä kesken.

Keskeytyksestä huolimatta tapahtumarikas kilpailu antoi suuntaa sille, mitä jatkossa voidaan odottaa. Turuselle kirjattiin yleiskilpailussa yhdet erikoiskoe pohjat ja ehtipä hän kertaalleen myös johtaa kilpailua. Yhdessä Hyundai i20 R5 auton kanssa Turunen ja kartanlukija Kari Kallio tulevat olemaan haastajia kärkikahinoissa, eikä voiton mahdollisuutta voida jättää pois tulosveikkauksista.

Teksti: Jesse Turusen Tiedotus / Jani Salonen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli