Motocross 19.01.2017

Keppicrossi liikuttaa ja innostaa nuoria – katso video!

Keppicrossi on uusi hittilaji lapsille ja nuorille. Kuva: 4H Suomi

Keppicrossi on Suomen 4H-liiton, Suomen Moottoriliiton ja Liikkuvan koulun yhteistyöhön perustuva hanke uuden liikunta- ja harrastusmuodon kehittämiseksi lapsille, perheille ja kouluille. Idea lähti jo suosiota saavuttaneesta keppihevosharrastuksesta. Keppicrossin tavoitteena on tarjota pojille ja tytöille sopiva  harrastus, jota kaikki voivat harrastaa koulussa, kerhoissa ja vapaa-ajalla yhdessä perheen kanssa.

Keppicrossi-tapahtumat ovat olleet menestyksiä.

– Keppicrossien rakentaminen oli monelle kakkosluokkalaiselle haastava tehtävä, mutta homma toimi upeasti kun vanhemmat ja kummiluokatkin tulivat mukaan rakennushommiin, sanoo Riin Sirel Nurmijärven kunnan liikuntatoimesta.

– Sukupolviakin tapahtuma yhdisti, sillä mukaan oli pyydetty myös eläkeläisiä vapaaehtoisiksi katsastajiksi, ajanottajiksi ja liputtajiksi. Tunnelma oli siis kaikilta osin hyvin yhteisöllinen ja riemukas, toteaa 4H-liiton kehityspäällikkö Virpi Skippari.

Myös kouluissa ollaan otettu uusi hanke ilolla vastaan.

– Crossikeppis projekti oli monivaiheinen ja vaati suunnittelua ja aikaa toteutuksen onnistumiseen. Oppilaat touhusivat innokkaasti crossarin parissa ja oman aktivisen lelun rakentaminen oli selkeästi kiinnostavaa ja motivoivaa puuhaa. Itse tapahtumaan oppilaat olivat todella tyytyväisiä. Jotain kertoo myös se, että tapahtuman jälkeen muutamat luokat jatkoivat crossareiden “tuunaamista” vielä vähän hienommiksi, kertoo liikunnan opettaja Ari Murole.

Suomen Moottoriliitossa ollaan niin ikään tyytyväisiä siihen, kuinka moottoripyöräurheilun luonne on saatu valjastettua uudeksi toimintamalliksi ja nimenomaan tärkeään rooliin liikuttamaan lapsia ja nuoria.

– Erityisen mielenkiintoista on nähdä moottoripyöräurheilu uudessa roolissa osana lasten koululiikuntaa ja seurata, miten keppicrossi harrastus otetaan vastaan. Yhteistyö 4H-liiton ja koulujen kanssa on lähtenyt hienosti käyntiin ja kiitokset kuuluvat kaikille mukana olleille. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja tavoitteena on levittää tietoa uudesta lasten liikuntamuodosta, iloitsee Moottoriliiton Ville Salonen.

Teksti: Suomen Moottoriliitto ry

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing