Motocross 25.11.2016

Keppicrossin huumaa Nurmijärvellä

Koululaiset kokoontuivat ensimmäiseen keppicross -tapahtumaan 22.11.2016.

Suomen 4H-liitto, Nurmijärven kunnan Liikkuva Koulu -hanke ja Suomen Moottoriliitto ry (SML) järjestivät keppicrossi -tapahtuman Klaukkalan urheilupuiston hallissa.

Liikunnallista aamupäivää uuden harrastuksen pariin saapui viettämään 107 peruskoulun kakkosluokkalaista opettajineen, kaikkiaan viidestä Klaukkalan ja Nurmijärven alueen koulusta. Koululaiset kokeilivat tapahtumassa itse rakentamiaan keppicrosseja.

img_6674

Keppicrossi on 4H-liiton käynnistämä ja SML:n kanssa edistettävä hanke uuden liikunta- ja harrastusmuodon kehittämiseksi lapsille, perheille ja kouluille.

Idea lähti jo suosiota saavuttaneesta keppihevosharrastuksesta. Keppicrossin tavoitteena on tarjota pojille ja tytöille sopiva  harrastus, jota kaikki voivat harrastaa koulussa, kerhoissa ja vapaa-ajalla yhdessä perheen kanssa.

Harrastus ei ole vain liikunnallinen, keppikrossin rakentaminen on iso osa harrastusta. 4H-liitto on julkaissut TOP-tehtäväsivustolla www.toptehtavat.fi  ohjeet keppikrossin rakentamiseksi. Tapahtumien järjestämisen tueksi on SML ry:n kanssa laadittu myös keppikrossin leikkimieliset säännöt, jotka pohjautuvat moottoripyörillä ajettavaan motocrossiin. Ohjeet ja säännöt ovat kaikkien vapaasti käytettävissä.

img_6680

– Kyseessä on uudenlainen yhteistyö Suomen 4H-liiton ja SML ry:n välillä. Hanke onkin saanut aikaan positiivista ihmetystä siitä, miksi kaksi varsin erilaisina koettua toimijaa ovat yhdistäneet voimansa lasten liikunnan edistämiseksi. Mielenkiintoinen yhteistyöhanke etenee hyvää vauhtia ja odotamme innolla miten lapset ottavat uuden harrastuksen vastaan. Monipuolinen harrastus yhdistää oman keppicrossarin kehittelyä, itse tekemisen riemua ja liikunnan iloa. Keppicrossi onkin uuden opetussuunnitelman mukaista ilmiöpohjaista oppimista parhaimmillaan. Tähän asti kaikki on mennyt hienosti, toteaa keppicrossi -toiminnasta vastaava 4H-liiton kehityspäällikkö Virpi Skippari.

– Yhteistyö on ollut erinomaista heti alkumetreiltä ja hanke on lähtenyt myötätuulessa käyntiin, jatkaa SML:n järjestötoiminnasta vastaava Ville Salonen.

img_6698

– 4H ja SML ovat molemmat nuorten harrastuksia edistäviä toimijoita ja olemme arvopohjaltamme samanlaisia, vaikka toimimmekin erilaisilla osa-alueilla. Keppicrossi sopii hienosti kerho- ja koululiikuntaan ja näin myös moottoriurheilua voidaan tuoda hienosti esiin kouluissa. Jonain päivänä saatamme nähdä keppicrossareita myös motocrossin harrastajina suomalaisilla radoilla.

wp_20161122_09_24_13_pro__highres

Nyt järjestetyn tapahtuman toteutumisesta kiitos kuuluu opinnäytetyötä tekevälle Riin Sirelille, Nurmijärven Liikkuva koulu –hankkeen vastaavalle Ari Murolelle ja Nurmijärven liikuntatoimen Marjo-Kaisa Konttiselle. He kaikki ovat tehneet korvaamatonta työtä tapahtuman eteen. Suuri kiitos kuuluu myös Klaukkalan eläkeläisille ja eläkkeen saajille, jotka olivat ajanottajina ja toimitsijoina mukana tapahtumassa.

Teksti ja kuvat: Suomen Moottoriliitto ry

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross