Road Racing 07.10.2019

Kenny Koskinen ajoi nousujohteisen kilpailun Espanjassa

Kenny Koskinen oli kymmenes Navarrassa. Kuva: Pepe Sanchís

Kallio Racing Junior -tiimin kilpailukausi jatkui viime viikonloppuna, kun Espanjan mestaruussarjan SuperSport-luokan kisat ajettiin Espanjan Navarrassa. Viikonloppu meni vähän samalla kaavalla kuin Albacetessa; lauantain aika-ajossa oli pieniä hankaluuksia, ja sunnuntain kisaan lähdettäessä 15-vuotiaan Kenny Koskisen sijoitus lähtöruudukossa oli 24:s.

– Aika-ajon jälkeen kävimme asioita läpi Kennyn ja tiimin kanssa ja selvittelimme, mistä kenkä puristaa. Mutta sitten sunnuntaina, kun itse kisa starttasi, Kenny ampaisi liikkeelle kuin tykin suusta, kertoo Kallio Racingin Vesa Kallio.

Hyvin onnistuneen lähdön jälkeen Koskinen pystyi tekemään useita ohituksia jo kisan ensimmäisillä kierroksilla ja kierrosajat olivat parhaimmillaan 1-1,5 sekuntia nopeampia, kuin mitä aika-ajoissa. Koskinen ajoi lähes virheettömän kisan ja teki mahtavan nousun ajaen ruutulipulle sijalla 10.

– Sijoitus ja kierrosajat kilpailussa olivat hienoja tuloksia, hyvä Kentsu! Nyt meidän täytyy kaivaa se vauhti esiin jo aika-ajoihin, jotta päästäisiin starttaamaan kisaan paremmista lähtökohdista. Ja kyllä se vauhti sieltä tulee, kun Kennylle karttuu enemmän kokemusta tästä SuperSport-luokasta. Selvästi poika on parhaimmillaan itse kisatilanteessa, Kallio tuumaa.

Koskinen oli myös itse tulokseen tyytyväinen.

– Torstain vapaissa harjoituksissa kaikki meni hyvin ja saatiin aikaa parannettua pari sekuntia kaksi viikkoa sitten olleisiin harjoituksiin nähden. Perjantaina vaihdettiin välityksiä, mutta meni huonompaan suuntaan eikä perjantain toisessakaan harjoituksessa pystytty parantamaan, mikä jäi vähän harmittamaan. Aika-ajossa en meinannut saada hyvää tulosta virheiden myötä, joten huonon lähtöruudun ja muiden ongelmien takia ei ollut kauhean isot odotukset itse kisaan. Kisassa sain kuitenkin hyvän startin ja pääsin hyvään vauhtiin heti kisan alusta, ja yllättäen tulin kymmenentenä maaliin. Tämä ylitti kyllä omat odotukseni, joten olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, Koskinen toteaa.

Espanjan mestaruussarjan SuperSport-luokan kilpailukausi jatkuu Jerezissä 2.-3.11. Tuolloin ajetaan kauden viimeinen kilpailu.

Teksti: Kenny Koskinen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing