Crosskart 18.08.2017

Kemora isännöi sunnuntaina Crosskart Challengen osakilpailua

Toni Reunanen Kuva: Niko Turunen / NT Production

Kemoran moottoriradalla, Vetelissä käydään sunnuntaina 20.8.2017 Crosskart Challenge -sarjan neljäs osakilpailu. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 29 kuljettajaa ja luokkina ovat Xtrem, 125cc, 85cc sekä MINI.

Tuoreella Pohjois-Euroopan mestarilla, Toni
Reunasella on homma vahvasti hallussa myös SM-sarjassa. Euralaisella on kolmesta voitosta kasassa yhteensä 75 pistettä. Reunasen takana oleva Frasse Alm on tiukimmin kiinni hopeassa. Tasaiset sijoitukset podiumille ovat poikineet hänelle
 49 pistettä. Alexander Shengeliya (41p)
 pitää hallussaan kolmatta sijaa. Kolmannesta
 sijasta käydään tiukinta taistelua. Shengeliyan päänahkaa jahtaa yhdentoista pisteen sisällä olevat viisi kuljettajaa: 4. Jami Kalliomäki (38p), joka on tällä kaudella kerännyt menestystä varsinkin NEZ-kilpailuissa sijoittuen NEZ-sarjan kokonaispisteissä toiseksi, 5. Pasi Hanhivuoma (35p), 6. Joni Leskinen (33p) sekä 7. Joni Puolitaival (30p).

Oman mausteensa pistejahtiin tuovat vielä tämän nipun perässä olevat epäonnensoturit sijoilta 8-11. Petro Koski (24p), jonka vauhti riittäisi varmasti podiumille kisasta toiseen kuten Vilppulan kisassa. Tosin Kauhajoella A-finaalissa tulleet tekniikkamurheet ja väliin jäänyt Jurvan osakilpailu rokottivat roimasti pistepottia. Timo Lehtonen (12p) otti kesän avauksesta heti 10 pistettä, mutta Vilppulassa ja Kauhajoella vauhti ei riittänyt A-finaaliin. Ajon osuessa nappiin on Lehtosen vauhti A-finaaliluokkaa. Auton kanssa olleista ongelmista huolimatta Veli-Matti Koskinen oli Kauhajoella loistavassa vauhdissa hänen ollessa alkuerien jälkeen viides. Kyyti ei kuitenkaan riittänyt A-finaalissa sarjan kärkikuskien vauhtiin. Koko kauden erinäisten teknisten ongelmien kanssa paininut Reima Tuuva (6p) on laitteiden toimiessa tasaisen varma A-finaalimies, kuten Kouvolan NEZ-kisassa nähtiin. Seinäjoen vauhtiajojen yleiskilpilpailun kolmannen sijan perusteella myös Kemoran radan pelkästään asvaltilla ajettava kisa voisi sopia Tuuvalle erinomaisesti. Sijalla 12 on talvella hyvässä vauhdissa ollut Sven Kokla (4p), joka on ajanut kesäkaudella ainoastaan Vilppulan osakilpailun. Pistetili on kesäkaudelta vielä avaamatta Markus Auviselta, Marika Lehtimäeltä sekä Harri Laaksoselta.

Crosskart 125cc -luokassa kaksintaistelua

Kauhajoen kilpailussa sarjaan ilmoittautuneista kuskeista paikalla oli vain Aatu Matikainen (65p). Matikainen kuittasi siis korkeimmat sarjapisteet, vaikka jäi kolmanneksi itse kilpailussa ja pitää näin ollen 125cc-luokan kärkipaikkaa hallussaan. Seuraavana tulee vain kahteen osakilpailuun osallistunut, mutta kummastakin kilpailusta täydet pisteet kuitannut Konsta Saarinen (50p). Kolmantena sarjassa on Saarisen tapaan vain kahteen kilpailuun osallistunut ja niistä kolmannet sijat kummastakin kisasta ottanut Rony Kulju (34p). Neljäntenä pistetaulukossa on Atte Kari (15p).

Crosskart 85cc -luokassa tiukkaa vääntöä

Tässä luokassa taistelu erävoitoista on tasaisinta. Kuitenkin luokan kärkipaikka on yhtä vahvassa hallinnassa kuin Xtrem-luokan Toni Reunasella. Ilari Sääskilahti (75p) on noussut joka kilpailun päätteeksi korkeimmalle korokkeelle. Toisena olevan Aleksi Kiikalan (57p) ja kolmatta paikkaa hallussa pitävän Miko Vähälummukan (49p) ero on vain 8 pistettä, joten taistelu tulee olemaan tiukkaa loppukaudella, kun jaossa on vielä roppakaupalla pisteitä.

Crosskart MINI -luokassa hyvää meininkiä

Nuorimpien kuljettajien luokassa kilpailu on ainakin sarjataulukon perusteella tasaista, kun jokainen kuljettaja on fair play -hengessä kuitannut maksimipisteet joka kisasta. Todellisuudessa vauhtierot kuskien välillä ovat aika suuret, kun kokeneimmalla kuskilla on moottoriurheilutaustaa vuosissa mitattuna melkein yhtä paljon kun nuorimmalla kuskilla on ikää.

SARJATILANTEET OSAKILPAILUT 3/5

Aikataulu:
Klo 9.00 Vapaat harjoitukset
Klo 11.00 Kilpailu alkaa
Noin klo 16.00 kilpailu päättyy

Kilpailupaikan osoite: Kemorantie 161 69700 Veteli

Teksti: Finnish Crosskart Challenge, Niko Turunen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart