MK-Enduro 25.02.2016

Kelkkaenduron hallitseva Suomen mestari aikoo säilyttää tittelinsä

Hannu Härkönen lähtee lauantaina Ilomatsista starttaavaan kauteen mestaruus mielessään. Kuva: Harri Junnila

Moottorikelkkailun SM-sprintit on juuri saatu ajettua ja monen kilpakelkkailijan ajatukset on suunnattuna tulevan viikonlopun enduron SM-avaukseen. Niin myös viime kauden Suomenmestarin Hannu Härkösen, joka yllätetään keskiviikkoiltana puhelimella autotallista huoltamasta Lynx Rave Re 600 E-tec kelkkaansa. Kauden avaukseen mestari on lähdössä luottavaisin mielin.

– Ajokilometrejä on vaikeasta lumitilanteesta huolimatta ajettu noin 1000 km. Ajomäärässä on paljon testikilometrejä niin iskunvaimentimien, kuin voimalinjankin osalta. Säädöissä on kuitenkin aina palattu takaisin vanhaan, joten tulevan kauden kelkka on pitkälti samoissa säädöissä viime vuotisen kilpakelkkani kanssa.

Autotallissa haastattelun lomassa työn äänet eivät tunnu lakkaavan. Vuorotyöläisellä on kiire saada huolto valmiiksi ennen töihin paluuta. Vuorotyöläisen ja moottoriurheilijan arki on ollut Hannun mukaan helposti sovitettavissa.

– Työporukassa ollaan kiinnostuneita harrastuksestani. Moni seuraa kauttani lajia ja elää mukana menestyksessä. Olen saanut vaihdettua hyvin työvuoroja kilpailuihin valmistautumista varten.

Tavoitteekseen Hannu ilmoittaa ettei ole luopumassa tämän kauden kilpailunumerostaan. Tämä tarkoittaisi siis mestaruuden uusimista ja numero “1”:n säilyttämisen myös ensi vuonna. Mestaruudesta Hannu ennustaa käytävän kuitenkin tiukkaa kamppailua.

– Viime viikonlopun sprintit osoittivat, että kaudesta tulee tiukka. Jesse Hottinen, Lauri Pellonpää ja etenkin sprintin tuore mestari Feetu Koskinen ovat saaneet itsensä kelkkoineen hyvään iskukuntoon. Myös takavuosien mestari Henri Marttinen tekee paluun ja Kettusen Villen autotallista on havaittu kauteen valmistautumista ennakkotiedoista poiketen.

Moottorikelkkaenduroa Hannu ei pidä erityisen vaarallisena.
– Tiedostan lajissa piilevät vaarat ja oikeastaan niiden kiehtovuus on imaissut minut aikanaan lajiin mukaan. Tietenkin kilpailussa pitää ajaa järjen kanssa ja asettaa omat rajansa siten, että ajaminen on turvallista. Suurin turvallisuuteen vaikuttava tekijä on vallitsevassa kelissä, mikä saattaa joskus aiheuttaa näkyvyyden kanssa ongelmia.

Aloitteleville kuljettajille mestari antaa muutaman neuvon valmistautumisessa kisaviikonloppuun.
– Kelkka tulee olla huollettuna ja kisavalmiina viimeistään keskiviikkona. Torstaina ja perjantaina ei saa ajatella kelkkaa, vaan keskittyä itsensä huoltamiseen. Nestetankkaus ja ajatusten keskittäminen tulevan viikonlopun ajosuoritukseen on tärkeää. Itsellänikin on kokemusta lauantaita edeltävän yön viime hetken remonteista ja ne eivät voi olla vaikuttamatta suoritukseen vaikkakin urani alkuvaiheessa saatoin olla toista mieltä. Tähän on kuitenkin saatu opetus kantapään kautta ja viimeisimpien kausien tulokset ovat vahva näyttö ajatusmaailman muuttumisesta. Sitten vain rentoa ajamista, niin hyvä siitä tulee.

Moottorikelkkaenduron SM-kausi starttaa Ilomatsista ensi lauantaina.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/Moottorikelkkaenduron SM-sarja avataan 27.2. Ilomantsissa

KILPAILUKALENTERI

Pvm Kilpailu Taso
27.02.2016 SM-enduro – Tuupovaara (SMK) SM
05.03.2016 SM-enduro – Taivalkoski (SMK) SM
11.03.2016 Giant – Kemijärven MK (SML) EC, SM
12.03.2016 Giant – Kemijärven MK (SML) EC, SM
19.03.2016 SM-enduro – Salla (SMK) SM
02.04.2016 SM-enduro – Karstula (SML) SM

Uusimmat