Ralli 11.02.2017

Kauppi, Vanhala, Rantasalo, Korhonen ja Hirvioja luokkavoittoihin Kemi rallissa

Kemin Urheiluautoilijoiden järjestämässä perinteisessä Kemi Rallissa ajettiin mukavassa pakkassäässä junioreiden SM-pisteistä sekä nuorten cup-pisteistä. Ohjelmassa oli neljä kahteen kertaa ajettavaa erikoiskoetta.

Nuorissa Pohjoisen-Suomen kuljettaja Roni Kauppi siirtyi toisella erikoiskokeella kärkipaikalle. Toyota-kuljettaja vei lopulta voiton selkeästi 27 sekunnin erolla TamUA:n Aleksi Röyhkiöön.

RSJM1-luokassa HyUA:n Tuomo Vanhala selvitti Kemi rallin reitin ilman ongelmia. Ford-kuljettaja otti syntymäpäivänsä kunniaksi ykköstilan 10 sekunnin erolla ESRC:n Tommi Mäkiseen.

RSJM2-luokassa RaisUA:n Riku Rantasalo oli todella ylivoimanen. VW-kuljettaja oli kärkipaikalla heti avauserikoiskokeesta lähtien. PertUA:n Markus Latvanen jäi lopputuloksissa lähes puolitoista minuuttia.

RSJM3-luokassa voittoon ajoi myös avausosakilpailun voittanut Aleksi Korhonen. Aamupäivästä vauhti oli vielä vaisua tekniikkaongelmien vuoksi.

– Autossa oli käyntiongelmia ja piti oikeastaan ajaa pintakaasulla. Oli yllätys että ei jääty tuon enempää. Huollossa vika onneksi saatiin korjattua ja loppupäivän pätkät tuli hyvin. Tiet oli tosi hyvät, minä ainakin tykkäsin, Korhonen kertoi. ALTI:a edustava Teemu Kuusinen jäi 14 sekuntia.

Paikallinen kuljettaja Lauri Hiltunen hallitsi pitkään RSJM4-luokkaa. Opel Kadet kuitenkin lipsahti ulos tieltä toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Hiltusta tiukasti Ford Escortillaan ahdistanut Aki Hirvioja nousi johtoon. Rovaniemeläinen pystyi varmistelemaan viimeisen erikoiskokeen.

– Täytyy kyllä olla voittoon tyytyväinen. Mukava olisi tietenkin ajaa muitakin osakilpailuja, mutta rahaahan se vaatisi. Ei vielä osaa sanoa, Hirvioja tuumasi. Edellisen osakilpailun voittanut Henri Hokkala vietti ensimmäisellä erikoiskokeella useita minuutteja hangessa ja tipahti kauas kärjestä.

Lopputulokset löytyvät tulospalvelun verkkopalvelusta: www.lapdatasystem.com

Teksti: Tero Lyttinen
Kuva: Pekka Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli