Speedway 08.09.2019

Kauko Nieminen voittoon Aarre Soivuoren muistokilpailussa

Kauko Nieminen ajoi voittoon Seinäjoella ajetussa Aarre Soivuoren muistokilpailussa. Kuva: Matias Hirsimäki

Kotimainen speedway-kausi jatkui lauantaina Seinäjoen Routakalliolla ajetulla Aarre Soivuoren muistokilpailulla. Alunperin kilpailuun oli ilmoittautunut mukaan yli 20 kuljettajaa, mutta lopulta Seinäjoella nähtiin 17 kuljetttajaa.

Ilmoittautuneissa oli mieleenkiintoisia radalle palaajia, kun Kauko Nieminen ja Mika Loppi nähtiin tositoimissa muutaman vuoden tauon jälkeen. Muita nimiä olivat mm. tämän kauden SM-pronssimitalisti Teemu Lahti sekä U21 Suomenmestari Antti Vuolas. Kilpailussa ajettiin 20 alkuerää, jonka jälkeen kahdeksan parasta jatkoivat kahteen semifinaaliin ja näistä neljä parasta finaaliin.

Alkuerissä parasta vauhtia pitivät juuri Loppi ja Nieminen. Molemmat hävisivät alkuerissä ainoastaan pisteen mieheen. Vuolas oli alkuerien kolmas 12 pisteellään, ennen 11 pistettä ajaneita Timi Salosta ja Lahtea. Viljam Lappi nappasi semifinaalipaikan 10 pisteellään. Viimeiset paikat semifinaaleihin meni yhdeksän pisteen Niko Siltaniemelle ja Henri Ahlbomille.

Ensimmäisen semifinaalin vei nimiinsä Loppi ennen Salosta ja Ahlbomia. Erä tarjosi myös draamaa Lapin kaaduttua viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Lappi selvisi tilanteesta ilman isompia vammoja, mutta hänen kilpailu päättyi hylkäykseen. Toisen semifinaalin ykköseksi kaasutteli Nieminen ennen Vuolasta, Lahtea ja Siltaniemeä. Finaaliin siis Loppi, Nieminen, Vuolas ja Salonen.

Finaali oli Niemisen näytöstä, tämän johtaessa koko erän ajan. Nieminen pääsi maalissa tuulettamaan voittajana. Toiseksi kaasutteli Vuolas ennen kolmanneksi tullutta Salosta. Loppi jätettiin finaalin ja kilpailun neljänneksi.

Teksti: Matias Hirsimäki, Ratalajiryhmä / SML

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway