Rallisprint 26.05.2017

Kauhajoella sunnuntaina luvassa tiukka taistelu rallisprintin SM-sarjan pisteistä

Anjalankoskelainen Jukka Tenho on yksi Kauhajoen kilpailun ennakkosuosikkeja. Nelivetoisten SM -pisteissä Tenho on kuudentena. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Rallisprintin SM-sarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla sunnuntaina, kun sarjapisteistä kilpaillaan IKH-Rallisprintissä Kauhajoella. Kauhajoen Aronkylän teollisuusalueella ajetaan rallisprintin SM-pisteistä 3,2 kilometriä pitkällä asvalttiradalla. Rata on vauhdikas ja vaativa, eikä radalla ole keinotekoisia shikaaneja hidastamassa vauhtia. Reitti on täysin sama kuin viime vuonna.

Reittiin voi tutustua lajin kuusinkertaisen Tomi Hallian kyydissä tästä.

Kauhajoen Urheiluautoilijoiden järjestämään kilpailuun ilmoittautui 120 kilpailijaa. Mukana ovat kaikki Suomen nopeimmat rallisprint-kuskit. Osallistujaluettelon löydät tästä.

Kaksivetoisissa nähdään taatusti tiukka kamppailu voitosta. SM-pisteissä johdossa on laihialainen Toyota Starlet -kuljettaja Mika Lemmetti. Hänellä on kasassa 36,5 pistettä. SM-pisteissä Lemmetin takana vaanivat tasapisteissä kuortanelainen, Toyota Corollalla Kauhajoen osakilpailuun ilmoittautunut Jukka Vähämäki ja parkanolainen, Toyota MR2 -autolla kilpaileva Mikael Vuotari. Vähämäellä ja Vuotarilla on SM-pisteitä 34,5.

Myös nelivetoisissa on luvassa tiukka taistelu SM-pisteistä. Pistejohdossa Kauhajoelle lähtee lajin elävä legenda, kuusinkertainen Suomen mestari Tomi Hallia. Tuusulalaisella Hallialla on 33 SM-pistettä. Pisteissä toisena on raahelainen Pekka Keski-Korsu, hänellä on pisteitä kasassa 31,5. Härmäläinen Jari Koski lähtee Kauhajoelle pisteissä kolmantena, hänellä on 23 pistettä.

Rallisprintin SM-sarjassa kilpaillaan myös junioreiden Suomen mestaruudesta. SM-pistejohdossa ennen Kauhajokea on leppävirtalainen Valtteri Kauhanen. Hänellä on 39 SM-pistettä. Toisena on parkanolainen Joonas Kalliomäki 34 pisteellä. Juha Hämeenkorpi, Joni Tolonen, Joona Häyrinen, ja Sami Sarvaala seuraavat kärkikaksikkoa, kaikilla heillä on 30 pistettä.

IKH-Rallisprint SM -kilpailussa jatkuu huima taisto Nuorten Suomi Cup -pisteistä. Ottaako Oskari Heikkinen kauden ensimmäisen voittonsa kolmen hopeasijan jälkeen, tekeekö Jere Pensas hattutempun ottamalla kolmannen voiton putkeen, vai uusiiko Roni Kauppi avauskilpailun ykkössijan? Laihialainen Jere Pensas johtaa 39 pisteellä, Oskari Heikkinen on toisena 36 pisteellä ja kolmantena on Roni Kauppi 34 pisteellä.

Senioreiden Suomi Cupin pistejohtajana Kauhajoen Aronkylän teollisuusalueelle saapuu Timo Malava. Jari Pehkonen on vain pisteen päässä. Kari Karhu on pisteissä kolmantena ja nelospaikalta löytyy hallitseva mestari Tarmo Ollila.

Kirsi Sjölund johtaa Naisten Suomi Cupia vielä ennen IKH-Rallisprint SM -kilpailua. Kauhajoella emme valitettavasti Kirsiä viivalla näe, joten Leppävirran osakilpailussa keltaiset numerot autonsa oviin liimaa Henna-Kaisa Rinne tai Meiju Viitanen. Tämä ratkeaa sunnuntaina. Kumpi heistä voittaa luokkansa, siirtyy sarjajohtoon.

IKH-Rallisprintissä V1600-luokassa keltaisilla numeroilla starttaa Jyri Räsänen. Toisella sijalla pisteissä on Lauri Joona ja kolmantena Vili Liukkonen.

Teksti: Rallisprint SM tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint