Jäärata 17.02.2016

Kauden toinen jääradan SM-osakilpailu saadaan pidettyä Mäntsälässä

Jääradan SM-pisteistä taistellaan lauantaina Mäntsälässä ja sunnuntaina Saarijärvellä. Kuva: Juhani Lind

Moottoripyörien SM-jäärata-ajon osakilpailun järjestäminen lauantaina Mäntsälässä Sälinkään Kilpijärvellä varmistui keskiviikkona. Muutamien päivien leutous yhdistettynä sateisiin muodosti jäälle loska- ja lumikerroksen.

 – Pahalta näyttänyt ongelma selvitettiin, kun Kimmo Huuhtanen ratamestarikavereineen hommasi jäälle jos jonkinlaista konetta, joilla 1,85 kilometrin ura saatiin uudelleen avattua, kertoo kilpailunjohtaja Pentti Laine.

Mäntsälän Moottorikerhon väki on tehnyt hirmu-urakan kisan eteen. Tiistaina työllisti kymmenen sentin loska-  ja viiden sentin lumikerros.

– Kierukkalingolla sekä traktorin takalevyillä ja etuauroilla jäältä putsattiin 5000 kuutiota loskaa ja lunta ratavalleiksi. Aamukahdeksasta iltakahdeksaan uurastettiin, Pentti Laine kiittelee väkeään.

Keskiviikkona rata oli jo lähes täysin kuiva. Talkoolaisten ohjelmassa oli ajanottoputkien asentaminen jään sisään. Loppuviikoksi on luvattu tasainen pikku pakkanen kuivaa kilpailu-uran ideaalikuntoon.

Pari vuotta sitten töitä teetätti Kilpijärvellä jään vahvistaminen. Tälläkin kertaa Mäntsälässä ajetaan kaikki mahdolliset luokat, mutta Saarijärveltä sunnuntaina ovat poissa atv- sekä näyttävä sivuvaunuluokka.

29. Kilpijärven jäärata-ajoissa kilpailee 71 kahvankääntäjää.  SM-kausi avattiin viime lauantaina  Seinäjoella. Siellä hyvin menestyneistä ovat nyt sivussa Kallion veljekset Mika ja Vesa sekä loukkaantunut Niklas Ajo. Vesa Kallio voitti Seinäjoella pikkuluokassa molemmat lähdöt ja oli avoimessa kahdesti kolmas. Mika Kallio ajoi kaksi voittoa.  Mika Kallio testaa jo viikonloppuna Jerezissä KTM-pyöriä kauden rr-avaukseen.

Kallioiden ja Niklas Ajon poisjäännit helpottavat Konneveden konkarin Kari Vehniäisen urakkaa. Hän jahtaa jo 20. henkilökohtaista jääradan SM-kultaa. Vehniäinen ajoi Seinäjoella kahdesti toiseksi Vesa Kallion perässä. Avoimessa luokassa hän oli viides ja  Kilpijärvellä kilpailevista Wehnän edelle ehtivät pisteissä vain Seinäjoen Herman Kenkkilä ja Konneveden kerhokaveri Ari Borovkoff.

Kilpailut Kilpijärvellä alkavat harjoituksilla klo 10.10. ja kilpailulähdöillä klo 12. SM-luokat ajavat kahdeksan ja muut seitsemän kierrosta, joten nähtävää riittää.

Teksti: Erkki Poutanen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta