Rata-ajo 07.08.2018

Kauden kolmas SMP F4 NEZ -sarjan osakilpailu ajetaan viikonloppuna Moskovassa

Sarjaa johtava ruotsalainen Isac Blomqvist uskoo hyviin mahdollisuuksiinsa Moskovassa. Kuva: SMP F4 NEZ Championship

SMP F4 NEZ -sarja on ollut reilun kahden kuukauden tauolla kesäkuussa ajetun kauden toisen osakilpailun jälkeen. Tulevana viikonloppuna sarja palaa taas tositoimiin, kun F4-raketit asettuvat Moscow Raceway -radan lähtöruudukkoon.  

Moscow Raceway isännöi SMP F4 NEZ -sarjan kauden kolmatta osakilpailua 11.-12. elokuuta. Reilu 100 kilometriä Moskovasta länteen sijaitseva rata on tuttu jo osalle sarjan kuljettajia, sillä rata kuului myös sarjan kalenteriin viime vuonna.

Kauden kolmas osakilpailu on ollut suosittu kuljettajien keskuudessa. Kilpailuun on ilmoittautunut 15 kuljettajaa, mukaanlukien seuraavat uudet tulokkaat tälle kaudelle: Amaury Cordeel, Aleksandr Vartanyan, Tuomas Haapalainen and Markus Laitala.

Sarjaa johtava Isac Blomqvist odottaa jo innolla viikonloppua. Nuori ruotsalainen on ihmeissään loistavasta kauden aloituksestaan. Mies johtaa sarjaa tällä hetkellä 18 pisteen erolla Michael Beloviin.

– Kautemme on sujunut tähän asti yli odotusten. Tavoitteemme oli totta kai taistella kärkipaikoista, mutta ei ole ollut helppoa tulla sarjaan uutena ja kilpailla yhden tai kahden vuoden kokemuksen omaavia kuljettajia vastaan. Sarjan johtopaikka jo tässä vaiheessa on aivan uskomaton startti tälle kaudelle. Olen iloinen, että minulla on takanani niin hyvä ja ammattimainen MP Motorsportin tiimi auttamassa minua saavuttamaan näin hyviä tuloksia.

Blomqvist ei ole pelkästään ottanut rennosti viimeiset kaksi kuukautta, vaan mies paljastaa harjoitelleensa ja testanneensa tulevaa kilpailua varten.

– Enimmäkseen henkistä harjoittelua mutta myös sekoitus kardio- ja voimaharjoittelua. Olen tällä hetkellä lentokentällä menossa Barcelonaan kahden päivän testeihin Circuit de Catalunyan radalle maksimoimaan valmistautumiseni Moskovaa varten. Siinä sivussa olen myös ajanut simulaattorilla oppiakseni radan ja sen salaisuudet.

Blomqvist uskoo selviävänsä Moskovasta kotiin hyvien tulosten kera. Mies toivoo säilyttävänsä mestaruussarjan johdon sarjan lähestyessä puoliväliään.

– Uskon, että pystyn olemaan vahva Moskovassa. Valmistelumme ovat sujuneet todella positiivisesti ja olen varma, että pystymme tuomaan pisteitä kotiin ja säilyttämään johtopaikan.

SMP F4 NEZ -sarjan vapaat harjoitukset ajetaan perjantaina. Ensimmäinen aika-ajo on lauantaina klo 9.45. Ensimmäinen kilpailulähtö ajetaan klo 13.45 ja toinen samana päivänä klo 17.15. Toinen aika-ajo ajetaan sunnuntaiaamuna klo 9.40 ja viikonlopun viimeinen kilpailulähtö klo 13.45.

Sarjan pistetilanne:

1. ISAC BLOMQVIST 98
2. MIKHAEL BELOV 80
3. IVAN BERETS 69
4. KONSTA LAPPALAINEN 58
5. PAVEL BULANTSEV 48
6. IVAN SHVETSOV 45
7. JESSE SALMENAUTIO 40
8. FREEK SCHOTHORST 36
9. PATRICK SCHOTT 27
10. ARTEM LOBANENKO 9
11. NIKITA VOLEGOV 5
12. NIKITA ALEKSANDROV 4
13. ALEXANDER VILAEV 1

Kauden kolmanteen osakilpailuun ilmoittautuneet kuljettajat:

IVAN BERETS
AMAURY CORDEEL
JESSE SALMENAUTIO
IVAN SHVETSOV
PAVEL BULANTSEV
MICHAEL BELOV
NIKITA ALEKSANDROV
KONSTA LAPPALAINEN
ARTEM LOBANENKO
PATRICK SCHOTT
ALEKSANDER VILAEV
ISAC BLOMQVIST
ALEKSANDR VARTANYAN
TUOMAS HAAPALAINEN
MARKUS LAITALA

Teksti: SMP F4 NEZ Championship

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo