eMotorsports 03.06.2016

Kauden kolmas eMotorsports SM-kisa tarjosi kärjen osalta draamaa

eMotorsportsin Blackwood -radalla ajettu SM-osakilpailu oli tuomaroinnin tiukentuneen seulan alaisena. Edellisenä maanantaina Farn Bayn -radalla ajettu SM sarjan toinen osakilpailu oli täynnä sääntörikkomuksia ja koiruuksia, että tuomaroinnissakin otettiin raskaat aseet käyttöön ja FIA:n F1 tuomarinakin toimiva Mika Salo on mukana tuomioita jakamassa. Lopputuloksena kilpailun kaikki tulokset mitätöitiin ja kisa ajetaan kokonaisuudessaan uudestaan kilpailukalenterin viimeisenä kilpailuna.

Tästä sisuuntuneet kuskit ottivatkin yhteiseksi linjaksi puhtaan kilpailemisen ja kisa oli entistäkin tiukempaa ja viihdyttävämpää.

Paalupaikan vei nimiinsä Joni Katila ja kisan nopein kierros kirjattiin Toni Lähteenmäelle, molemmat rataohjukset kuittasivat näin 5 lisäpistettä mieheen.

Ilman ongelmia ei kaikkien kuskien kisa kuitenkaan päättynyt. Kärjessä kiitänyt Pekka Koivunen otti viimeiselle kierrokselle jätetyn varikkokäynnin yhteydessä läpiajorangaistuksen ylittämällä sallitun nopeuden + 1km/h. Tästä tuomaristo langetti Pekalle + 15s. lisättynä loppuaikaan ja seuraus oli siirtyminen lopputuloksissa sijalle 3. Voiton vei Joni Katila kakkospaikka Toni Lähteenmäelle. 

Vielä on mahdotonta sanoa kenellä on mestaruuden kiiltoa silmissään. Jokaisen kilpailun voitosta jaetaan 50 pistettä sekä nopeimmasta kierroksesta ja paalupaikasta on jaossa yhteensä 10 lisäpistettä per kilpailu.

Alkusarjasta finaalisarjaan pääsee suoraan 4 nopeinta kuskia suurimmilla pistepoteilla. Kaiken kaikkiaan Finaalisarjaan pääsee mukaan 10 kuljettajaa. Jokainen startti ja aika-ajo on tärkeää, koska 5 parasta kilpailusijoitusta seitsemästä osakilpailusta lasketaan alkusarjan lopputuloksiin.

Sarja tilanne kahden ajetun kilpailun jälkeen:
1             Joni Katila             100
2             Toni Lähteenmäki             74
3             Pekka Koivunen             70
4             Antti terho             50
5             Jari Luomajoki             40
6             Kimmo Puukko             34
7             Jari Katila             32
8             Vesa Rasi, Kai Puro       30
9             Jere Mattila             26
10             Jesse Nieminen           18
11             Joe Leitola             14
12             Julius Halonen, Vili Laine  8
13             Ville Kivelä 2
14             Donnie Werner 0

Teksti ja kuvat: eMotorsports tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

eMotorsport