Road Racing 27.10.2019

Kauden 2019 viimeisessä kilpailussa Kallio Racingin Isaac Viñalesille kolmas perättäinen podium

Kauden 2019 viimeisessä kilpailussa Isaac Viñalesille kolmas perättäinen podium. Kuvat: Elina & Mike SP8images

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kauden 2019 viimeinen kilpailu ajettiin lauantaina Qatarissa, Losail International Circuitilla.

Alkuasetelmat tapahtumarikkaaseen kauden päätösviikonloppuun olivat haastavat, sillä Kallio Racingin itävaltalainen kuljettaja Thomas Gradinger oli vielä keskiviikkona kuumeessa ja espanjalaisella Isaac Viñalesilla oli kädessä pieni vaiva  crossiharjoituksissa tapahtuneen kaatumisen johdosta. Torstain ja perjantain harjoitukset eivät menneet ihan odotetusti, ja aika-ajoissa Isaac Viñales oli 8. sijalla ja Thomas Gradinger sijalla 10.

Lauantain kilpailuun Isaac Viñales starttasi terävästi ja nousi heti mukaan kärkiryhmään. Hän kävi rajua kamppailua sijoituksista läpi kilpailun ja kisan voittotaistelu käytiin hänen sekä Lucas Mahiaksen ja Jules Cluzelin välillä, kun taas kärkikolmikon takana Federico Caricasulo ja Randy Krummenacher taistelivat seuraavista sijoista Corentin Perolarin kanssa.

– Teimme kilpailuun vielä joitakin muutoksia ja ne tuntuivat kyllä toimivan Isaacilla. Pari kierrosta ennen maaliviivaa Isaac kävi jo hetkellisesti johdossakin, mutta sitten pitkän suoran päässä taistelu äityi niin tiukaksi, että melkein katteet kolisivat ja Isaac ajautui vähän pitkäksi. Harmittavasti Mahias pääsi silloin karkuun ja ajoi voittoon takanaan Cluzel, mutta Isaac pokkasi nyt Qatarissa kolmannen perättäisen podiuminsa ajaessaan kolmannelle sijalle, Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio kertoo.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että päätimme kuluneen kisakauden palkintosijoille. Kiitos koko tiimille heidän tekemästään työstä, Isaac Viñales puolestaan kommentoi.

Valitettavasti Thomas Gradingerin startti kilpailuun epäonnistui ja hän tippui kauas tuloslistalla, ollen kisan päätyttyä sijalla 12.

– Thomaksen kilpailu oli puolesta välistä loppuun saakka sellaista selviytymistaistelua, että on hienoa että mies pääsi kuitenkin maaliin saakka. Kyllä kipeänä oleminen oli vienyt mehut kokonaan ja tänään hän ei pystynyt 100% suoritukseen, Vesa Kallio harmittelee.

– Tämäkin viikonloppu oli minulle haastava. Olin kipeänä ja minulle nousi kuume ennen kuin kisaviikonloppu alkoi. Kaatuminen harjoituksissa ei tehnyt tilanteesta yhtään parempaa. Tiimi työskenteli niin hyvin ja sain vahvan pyörän, jonka kanssa oloni oli luottavainen. Ikävä kyllä kisassa voimani vähenivät nopeasti ja tein elämäni huonoimman lähdön. Jaksoin painaa täysillä muutaman kierroksen, mutta kisan loputtua olin aivan puhki ja lähdin terveyskeskukseen. Kiitos tiimilleni ja kaikille ihmisille ympärilläni, että autoitte minua koko kauden ajan. Ikävää, etten pystynyt antamaan takaisin sitä, mitä ansaitsisitte, Thomas Gradinger harmittelee Kallion tavoin.

Loris Cresson teki päätöksen olla osallistumatta lauantain kilpailuun.

MM-loppupisteissä Isaac Viñales nousi sijalle 7. ja Thomas Gradinger saavutti sijan 9. Loris Cresson oli loppupisteissä sijalla 12.

– Iso kiitos kuluneesta MM-kaudesta kuljettajillemme. Kiitos myös kaikille sponsoreillemme ja tukijoillemme, sekä Kallio Racingin tiimiporukalle, Kallio päättää.

Kilpailun tulokset:

http://resources.worldsbk.com/files/results/2019/QAT/SSP/001/CLA/Results.pdf?version=3f254ea62985e67d70d5751fd79112ed

MM-pistetilanne:

http://resources.worldsbk.com/files/results/2019/QAT/SSP/001/STD/ChampionshipStandings.pdf?version=67e649219847fb6e7ff3ae98ae3ca54c

Teksti: Kallio Racing

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing