Ralli 26.05.2019

Katsuta Riihimäen nopein, Huttunen toiseksi WRC-debyytissään

Takamoto Katsuta (oik.) juhli SM Riihimäki Rallin voittoa yhdessä kartturinsa Daniel Barrittin kanssa. Kuva: AKK / Markus Mäki

Japanin Takamoto Katsuta oli nopein Ralli SM -sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Riihimäellä. Toyotan WRC-autolla ajanut Katsuta päihitti toiseksi tulleen, Hyundain WRC:tä käskyttäneen Jari Huttusen lopulta 12 sekunnilla. SM1-luokassa nopein oli voittokantaan palannut Juha Salo.

Katsuta on päässyt sinuiksi suomalaisten teiden kanssa ja otti nyt jo kauden toisen voittonsa.

– Rallin alku oli aika hermostunut, koska en ollut varma vauhdistani. Olosuhteet olivat todella hankalia. Nautin tästä todella paljon. Jarin kanssa oli hienoa ajaa kilpaa, mutta toki pitää muistaa, että olen ajanut yhden kisan WRC-autolla enemmän kuin hän.

Vuonna 2015 Ralli SM -sarjan Flying Finn Future Star -kuljettajaksi valittu Huttunen teki tasaista ja varmaa työtä koko WRC-debyyttinsä ajan.

– Tämä meni ihan suunnitelmien mukaisesti ja keräsimme paljon oppia autosta. Ehkä meni jopa hieman paremmin kuin mitä olin etukäteen kaavaillut.

Huttusen mukaan ajaminen oli myös nautinnollista.

– Kyllä siinä vähän koko ajan mietti, että meneekö ajaminen sellaiseksi väkisin tekemiseksi ja pystyykö tästä tänään nauttimaan, mutta kyllä siitä pystyi ja kokemus oli hieno.

Huttunen ei pystynyt tässä vaiheessa paljastamaan jatkostaan juuri mitään, vaikka huhut käyvät kuumana jopa MM-ralliin osallistumisesta.

– Minulla ei ole tällä hetkellä mitään tietoa, miten nämä hommat jatkuvat vai jatkuvatko ollenkaan. Puhetta toki tuntuu riittävän.

Salo palasi voittajaksi vuosien tauon jälkeen

Viimeksi vuonna 2017 SM Oili Jalonen Rallin voittanut Juha Salo pääsi jälleen pitkän tauon jälkeen pokkaamaan korkeimmat SM-pisteet.

– Pitkä kuiva kausi on nyt takana. Kiitokset kaikille, jotka ovat jaksaneet tukea ja kannustaa vaikeinakin hetkinä. Keli oli mitä oli, mutta muuten kaikki toimi autoa, kartturia ja kuskia myöten. Oli tosi hauskaa ajaa, Salo hymyili helpottuneena rallin maalissa.

SM1-luokan toiseksi ajoi todellinen yllätysnimi, kun Mikko Heikkilä kurvasi otti paikkansa kakkosena.

– En olisi etukäteen osannut ajatella, että toisia täällä olisimme. Ei ollut virheitä, eikä oikein tilanteitakaan. Kohtalaisen rennosti tuli.

Luokan kolmas oli Teemu Asunmaa.

SM2-luokassa tärisyttävää dominointia jatkoi neljä voittoa nyt neljästä rallista ottanut Esa Ruotsalainen.

– Täytyy olla tosi tyytyväinen. Kaverit tuli nyt lähemmäksi kuin talvella, tosi hienoja sekuntikamppailuja oli. Tarkkana saa olla loppukaudellakin ja pitää mennä itsekin eteenpäin.

Toiseksi luokassa ajoi Ville Hautamäki ja kolmanneksi Timo Mäenpää.

SM3-luokassa Joonas Lindroos otti voiton kotiin.

– Koko päivä elettiin jännityksen käänteissä. Meillä oli ilmeisesti mennyt kansipahvi autosta ja se meni koko ajan huonompaan suuntaan. Auto kuitenkin kesti loppuun asti. Seuraavassa kisassa pitää olla kaikki tikissä, koska nuoriso-osasto menee nyt myös todella kovaa, Lindroos tiivisti tunnelmansa.

Luokan toiseksi ajoi Aleksi Röyhkiö ja kolmanneksi Sami Pajari.

SM4-luokassa voiton nappasi Sami Korvola, joka nousi luokassa samalla myös SM-johtoon.

–  Turusen Jessen keskeytys varmasti helpotti tätä urakkaa, mutta toki meilläkin oli ongelmia esim. ohjaustehostimen kanssa. Päivä oli muuten hyvä ja tykkäsin ajaa.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjassa voittoon ajoi Kristian Nieminen

Kristian Nieminen paiskoi RSJM-sarjassa Toyota Starletinsa sellaiseen lentoon, että siihen ei kukaan muu pystynyt vastaamaan Riihimäellä.

– Tänään oli oikein hyvä päivä ja kyllä me kaikkemme Riihimäelle jätettiin. Yleisöerkoiskoe oli vähän kinkkisempi, mutta muuten oli meiltä hyvää suorittamista, Nieminen kommentoi.

– Tähän kauteen ollaan kokonaisuutena tyytyväisiä ja jokaisessa kisassa ollaan kyllä tehty sellainen suoritys, mihin vaan ollaan parhaimmillamme pystytty.

Nuorten SM -luokan nopein Riihimäellä oli Miko Kiminki.

– Hieno päivä meiltä ja ajettiin jokainen pätkä tasaisesti. Muutama tilanne oli, mutta ei mitään kummempaa. Hienoa oli ajaa.

Teksti: Ralli SM tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli