Enduro 16.11.2018

Katsomoon Chilessä joutunut Roni Kytönen ”Oikein ärsyttää katsoa muiden menoa”

Roni Kytönen, Antti Hänninen, Eemil Helander. Kuva: Nita Korhonen

Enduron joukkue-MM-kilpailusta on nyt ajettu neljäs päivä. Keskiviikkona teknisen vian takia keskeyttämään joutunut Roni Kytönen haki oppia tulevaan katsojan roolissa.

Chilessä parhaillaan käynnissä olevan enduron joukkue-MM-kilpailun neljännen kilpailupäivän jälkeen Suomen juniorijoukkue jatkaa kahdeksantena Antti Hännisen ja Eemil Helanderin voimin.

Keskiviikkona pyörän teknisen vian takia keskeyttämään joutunut Roni Kytönen vietti torstaipäivän katsojan roolissa kiertäen pätkiä yhdessä Suomen joukkueen valmentajan Marko Tarkkalan kanssa.

– Mieluummin sitä olisi ajamassa. Siinä mielessä on huonot fiilikset, mutta mukava katsoa, kun muut ajaa, niin näkee vähän tuossa kärjessä, että miten sitä kuuluisi ajaa. Vähän on Maken kanssa naureskeltu, että miten kärkikuskit voivat saada ajamisen noin helponnäköiseksi ja silti kello tykkää. Oikein ärsyttää katsoa, kun menevät niin rauhakseen ja silti ajat ovat hyviä. Siinä mielessä on ollut suhteellisen opettavainen päivä, mutta toki sitä olisi mieluummin ajamassa, Kytönen toteaa.

Antti Hänninen. Kuva: Nita Korhonen

Alkuviikosta reiteillä leijaillut sankka pöly ei enää haitannut kilpailijoita juurikaan. Antti Hänninen saikin olla tyytyväinen päivän antiin.

– Nyt ei ollut enää pölyn kanssa ongelmia. Iltapäivällä tuuli, kun ajettiin ykköspätkä, niin pöly ei häirinnyt ja oli puolen minuutin lähtöväli. Tänään oli ihan hyvä ajaa sen puolesta, että oli koko viikosta vähiten pölyä haittaamassa, Hänninen toteaa.

Suomi on Kytösen keskeytyksen myötä ulkona mitalikamppailusta, mutta Helander ja Hänninen jatkavat hyvillä mielin kisaamista.

– On ihan jees-tunnelmat. Kiva, että tulee taas pari uutta pätkää. Yritetään vielä ajaa hyvä päivä, enää olisi vain yksi päivä ja sitten loppucrossi, Hänninen jatkaa.

Junior Trophy -joukkueiden kärjessä jatkaa Italia ennen USAta ja Ranskaa.

Suomen kerhojoukkue DYNASET Hydraulics Finland on jälleen nostanut sijoitustaan. Reijo Karppisen ja Jukka Pylvään joukkue on nyt sijalla 72.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Roni Kytöselle keskeytys – Suomen joukkue tippui kahdeksanneksi

Suomi jatkaa kuudentena Chilessä – pöly haittaa menoa edelleen

 

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro