Ralli 26.07.2018

Katsojasta MM-sarjan kuljettajaksi: Kalle Rovanperä debytoi Neste Rallissa

17-vuotias Kalle Rovanperä osallistuu uransa ensimmäiseen Suomen MM-ralliin tänä viikonloppuna. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Kalle Rovanperällä on edessään mielenkiintoinen viikonloppu kotiteillään, kun hän osallistuu ensimmäistä kertaa Jyväskylässä ja Keski-Suomessa ajettavaan rallin MM-sarjan osakilpailuun, Neste Ralliin 26.-29. heinäkuuta.

Rovanperä on aiemmin osallistunut useita kertoja ralliin katsojana, mutta nyt 17-vuotias teini on mukana rallissa Skodan tehdaskuljettajana WRC2-luokassa.

– Tämä on todella jännittävää. Reitillä on varmasti paljon yleisöä ja tämä tulee olemaan erityinen kilpailu minulle.

Rovanperän tarina MM-sarjaan on suorastaan tarunhohtoinen.

– Ajoin lapsena ensimmäisiä kertoja autolla yksityisteillä kotimme lähellä. Latviasta sain kuitenkin ensimmäiset kilpailukokemukset, kun pääsin sinne ajamaan ikäni puolesta aikaisemmin kuin muualle.

Nuori rallikuljettaja myöntää, että kotikisa tuo mukanaan myös ylimääräistä painetta.

– Paineita on enemmän kuin normaalisti, mutta samalla myös motivaatiota ja menestyksen nälkää on enemmän. Kaverini ja perheeni ovat katsomassa, joten hyvin täytyy ajaa.

Rovanperällä on selvät sävelet Neste Ralliin.

– Auton pitää olla tasapainossa Suomen teillä ja helposti hallittavissa kovavauhtisissa mutkissa ja hypyissä. Suurin haaste lienee se, että jousitus pitää pysytä säätämään niin, että renkaat pysyisivät koko ajan tiessä kiinni ja pitoa olisi mahdollisimman paljon. Kun renkaat ovat ilmassa, kaasua ja jarrua on turha painaa, Rovanperä analysoi.

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli