Ralli 19.02.2017

Kasilla keskeytys Mikkelissä

Jukka Kasi. Kuva: Taneli Niinimäki

Jukka Kasin ja Henri Anian rallireissu SM-sarjan toiseen osakilpailuun Mikkeliin päättyi keskeytykseen neljännellä erikoiskokeella. Kaksipäiväinen ja yhdeksän erikoiskokeen SM Vaakuna-Ralli sai huiman julkisuuden, kun 16-vuotias Kalle Rovanperä osallistui ja lopulta myös voitti kilpailun.

Jukka Kasin ja Henri Anian valmistautuminen kauden toiseen rallin SM-osakilpailuun huipentui torstaina ajettuihin testeihin Hankasalmella.

– Saimme autoon hyvän tuntuman. Testin jälkeen oli hyvä lähteä valmistautumaan nuotitukseen Mikkeliin, Kasi kertoi torstaina. Ja hyvää fiilistä tarvittiinkin, sillä perjantaina iltana ajettiin vielä kaksi erikoiskoetta. Ensimmäinen oli Mikkelin raviradalla ajettu lyhyt pätkä. Toinen puolestaan reilu 13 kilometrinen varsinainen metsäerikoiskoe.

– Toisella erikoiskokeella tienpinnassa oli todella paljon lumipöperöä. Siihen oli vaikea saada tuntumaa. Jos Rovaniemellä otettiin lumipenkoista tukea, niin täällä se ei onnistunut, koska lunta oli niin vähän ja penkka pehmeä, Kasi kuvaili olosuhteita.

Lauantai valkeni valoisammin ja Kasi olikin kolmannen erikoiskokeen suoritukseen tyytyväinen. Mutta valitettavasti seuraavalla erikoiskokeella matka jäi kesken teknisen vian vuoksi.

– Oltiin ihan hyvässä vauhdissa aamusta, myös neljännellä EK:lla, mutta harmiksemme matkanteko jäi kesken hyvin alkaneen kilpailun jälkeen. Nyt alkaa valmistauminen talvikauden päätökseen Nilsiän Tahkovuoressa, Kasi totesi kilpailun jälkeen.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli