Ralli 11.01.2017

Kasi ja Ania luottavaisena rallin SM-sarjaan

Jukka Kasi (oik.) ja Henri Ania sekä Ford Fiesta S2000. Kuva: Rally Team Kasing

Rallin SM-sarja alkaa 27.-28.1. tuttuun tapaan Arctic Lapland Rallylla eli Tunturi rallilla Rovaniemellä. Vauhdissa mukana on viime vuosien tapaan pohjalaispari Jukka Kasi ja Henri Ania.

Kalustona palvelee tuttu ja turvallinen Ford Fiesta S2000.

Jukka Kasi on tyytyväinen kaudella 2016 tapahtuneeseen kehitykseen kaksikon vauhdissa.

– Yhteistyö Henkan kanssa on toiminut aina hyvin. Tulokset nuotituksen tekemiseen ja sen toimimiseen kilpailun aikana on parantunut selvästi. Vauhtimme on parantunut tasaisesti, Kasi kuvailee lähtökohtia kauteen.

Nelivetoisten SM1-luokkaan on tulossa useita uusia R5-luokituksen autoja, jotka ovat teknisesti edellä S2000-vireistä autoa. Se ei Kasia ja Aniaa haittaa.

– On hieno nähdä sarjan kehittyvän positiivisesti ja tällainen kehitys palvelee sarjan näkyvyyttä. Seuraamme autojen kehitystä ja keskitymme omaan tekemiseen. Seitsemän osakilpailun sarja on pitkä ja mitä vaan voi tapahtua. Meidän tavoite kauden lopussa on ehjä sarja ja sijoituksen paraneminen kokonaispisteissä vuoteen 2016 verrattuna, Kasi ynnää.

Miehen fiilis omasta ajamisesta on parempi kuin koskaan.

– Kyllä nyt on sellainen positiivinen tunne, että vauhtimme on parempaa heti kauden avauksessa Rovaniemellä.

Uuden näyttävän puna-valkoisen värityksen saanut Ford Fiesta on kuukautta ennen Rovaniemen avausta täysin valmiina viivalle. Testiäkin on jo ajettu.

– Ajoimme joulun jälkeen Kuusamossa noin 100 kilometrin lumitestit. Tuntuma oli autoon heti hyvä. Auto on käynyt läpi teknisiä päivityksiä ja luotto siihen löytyi heti ensikilometreillä, Laihian Urheilutoilijoita edustava Kasi toteaa.

Teksti: Vesa Rauhala

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli