Rallicross 07.05.2016

Karttunen voitti Rallicross SM –sarjan avausosakilpailun

Kuva Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-sarja käynnistyi lauantaina 7. toukokuuta Hyvinkään Vauhtipuistossa.

Kauden ensimmäiset voitot ratkottiin luokissa SuperCar, SRC, Autokrossi, Crosskart. Ensimmäinen kilpailu sisälsi paljon tapahtumia ja hurjia taisteluita nähtiin lähes jokaisessa lähdössä.

SuperCar-luokassa huippusuosittu Aki Karttunen lunasti yleisön odotukset ja taisteli itsensä lopulta avausosakilpailun voittoon. Toiseksi luokassa ajoi Jere Kalliokoski ja kolmanneksi Toni Lukander. Ilmaiseksi Karttusen voitto ei todellakaan tullut.

Kuva Toni Ollikainen

Kuva Toni Ollikainen

– Olipahan aikamoinen finaali. Voitto ei tullut todellakaan helpolla, sillä auto pätki jo lähdössä vähän ja lopussa ohjaus alkoi nykimään. Meinasi pää olla siinä pyörällä, että mitä kaikkea tässä tapahtuu. Jere Kalliokoski hiillosti lisäksi kovasti takana, mutta onneksi en lopettanut ajamista. Voitto tuntuu todella hyvältä, suuresta yleisösuosiostaan tunnettu Karttunen hehkutti.

SRC-luokassa nähtiin mielenkiintoinen tilanne, sillä A-finaalin vei nimiinsä Joni-Pekka Rajala. Rajala ajoi kolmanneksi juuri edellisessä, Autokrossi-luokan lähdössä ja juoksi suoraan siitä SRC-luokan finaaliin, jonka siis voitti. Toiseksi tuli Peter Helenius ja kolmanneksi Jussi Klemola.

– Kilpailupäivä sujui oikein hyvin. Täytyy sanoa, että yllätyin siitä, kuinka hyvin laitteet toimivat tänään. Viikon päästä aloitan rallicrossin EM-sarjan Belgiassa, joten toivottavasti samanlainen vire jatkuu siellä, Rajala sanoi.

Autokrossi-luokan voittajaksi Hyvinkäällä ajoi Vesa Puuskamäki. Toiseki tuli Manu Juhola ja kolmanneksi Joni-Pekka Rajala. Autokrossin jo etukäteen tiedetty tasaisuus ei tullut Puuskamäellekään yllätyksenä, mutta renkaiden kova kuluminen yllätti.

– Ehdottomasti voi olla tyytyväinen päivään, mutta ei tämä ensimmäinen kilpailu aivan ongelmitta mennyt. Meillä on käytössä tuo yksityyppirengas ja ne meinasivat loppua kesken. Järjestäjille pitää antaa iso kiitos toimivista järjestelyistä, Puuskamäki kehui.

Nuorille kuljettajille tarkoitetun Crosskart-luokan vei nimiinsä 14-vuotias Roni Kalliokoski. Toiseksi luokassa ajoi Leevi Lassila ja kolmanneksi Valtteri Koski. Ilman draamaa Hyvinkään lähes helteisestä päivästä ei selvinnyt Kalliokoskikaan.

– Pääsin ajamaan A-finaalissa aikalailla rauhassa itsekseni, joten eipä siinä oikein kummoisia paineita ollut. Aamulla moottorissa oli joku bensansyöttöhäiriö ja suorilla kone vähän pätki. Sitten tuossa päivän mittaan se korjaantui kuin itsestään ja auto toimi oikein hyvin, nuori mies totesi tyytyväisenä.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu kauden toisella osakilpailulla Kouvolan Tykkimäen radalla 28.5.2016.

Tulokset löydät täältä.

Teksti: Rallicross.fi/Sami Kolsi

 

Uusimmat

Lisää aiheesta