Karting 27.05.2019

Kartingin SM-sarja tarjosi sadetta ja tuplavoittoja

Kuva sateisesta OK-J -startista. Kuva: Outi Talikka/AKK

Kartingin SM-kausi 2019 käynnistyi sateisissa olosuhteissa Vihdissä. Tapahtumarikas viikonloppu tarjosi säpinää ja roppakaupalla oppia ja kokemuksia kuljettajille.

OK ja OK-junior -luokissa viikonloppu oli tuplavoittajien. Viime kauden Suomen mestari Juha Valtanen hallitsi OK-luokkaa molempina kilpailupäivinä. Varsinkin miehen sunnuntainen esitys oli mykistävä. Voitto irtosi yli 14 sekunnin erolla ennen Nikolas Pirttilahtea, Niko Lehtonen oli kolmas. Lauantaina palkintopallille kiipesivät Valtasen seuraksi Ilari Piispanen ja Axel Saarniala.

OK Junioreissa vahvasti kauden EM-areenoilla aloittanut Tuukka Taponen vei niin ikään nimiinsä Vihdin molemmat kisalähdöt. Hugo Heinonen tarjosi oivan vastuksen varsinkin lauantaina, johtaen kisaa alkuvaiheessa. Pistepotti täydentyi mukavasti kakkossijalla sekä lauantaina että sunnuntaina. Kolmoskorokkeelle nousi lauantaina Samuli Mertsalmi ja sunnuntaina Patrick Hakala.

Tuplavoittajien SM-viikonlopun kolmen koplan täydensi KZ2-luokan tuplavoittaja Arto Ojaranta. Oskari Kurki-Suonio oli molempien jo lauantaina ajettujen lähtöjen kakkonen, kolmossijasta pokaalin itselleen pokkasivat vuorollaan Jakob Mattias Oja ja Kaisa Eiristö.

Pientä variaatiota voittajien listaan saatiin Suomen juniorimestaruussarjassa. Lauantaina voittajaksi kruunattiin Mark Dubninski, kun kärkikuski Mia-Mariette Pankratovin auto hajosi harmittavasti päätöskierroksella. Pankratov sai balsamia haavoihinsa sunnuntain kisassa, jossa hän oli kolmas. Alvar Siimesvaara oli toinen ja Rasmus Helli kolmas.

Sunnuntaina voittajasta oli hetken aikaa epäselvyyttä, kun ruutulipulle ykkösenä ajanut Vili Hakala sai aikarangaistuksen yhteenosumasta toisen auton kanssa, kuten sääntökirja määrääkin. Tapaukseen saatiin kuitenkin uusi käänne kun paljastui, että toinen osapuoli oli kierroksella ohitettu, jonka olisi pitänyt jo poistua radalta. Vastaprotestin jälkeen Hakala julistettiin urheiluhengen mukaisesti voittajaksi ennen Dubrinskia ja Pankratovia.

SM-kausi jatkuu 14.-16. Kesäkuuta Kangasalla.

Vihdin tulokset kokonaisuudessaan löydät täältä: https://speedhive.mylaps.com/

Teksti: Karting SM

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting