Karting 13.07.2017

Kartingin SM-mitaleista kilpaillaan viikonloppuna Oulussa – upouusi rata käyttöön

Oulun karting-viikonloppuna ajetaan peräti viidessä eri SM-luokassa. Kuva: AKK/Outi Talikka

Täysin uusi Ouluzonen karting-rata vihitään toden teolla käyttöön viikonloppuna, kun Suomen kovimmat kuljettajat saapuvat kisaamaan arvokkaista sarjapisteistä. Kaikkiaan Oulun karting-viikonloppuna ajetaan peräti viidessä eri SM-luokassa.

Nuorimmat junioriluokkien, Raket95- ja Mini60-luokkien kuljettajat ovat vasta 10-vuotiaita, kun taas vaihteellisten autojen KZ2-luokassa ajaa kokeneita konkareita. Kisaviikonlopun alla kaikkia kuljettajia yhdistää menestyksennälkä, karting-kansan yhteisöllisyys ja palava halu ajaa voitosta.

KZ2-kuninkuusluokkaa ajava Monako FK:n Henri Kokko on valmiina puolustamaan viime kauden mestaruuttaan:

– Ehdottomasti haluan taistella voitosta. Alkukesästä on käyty ajamassa mestaruussarjaa myös Saksassa, joten SM-osakilpailu ei ole kauden ensimmäinen kisa. Auto pelaa moitteettomasti ja lähden odottavin mielin Oulun kisaviikonloppuun.

Kokon tallikaveri, Kaisa Eiristö (AL-Hki) sijoittui viime kaudella sarjassa toiseksi. Hänet tavoitettiin torstai-iltapäivällä jo paikan päältä, Ouluzonelta:

– Olen todella innoissani alkavasta SM-sarjasta. Oulussa puitteet ovat kunnossa ja uuteen karting-rataan on selvästi panostettu. Radalta löytyy myös melko paljon korkeuseroja.

– Hajoituskierroksia on saatu runsaasti alle Euroopan radoilta ja auto tuntuu hyvältä. Sääolosuhteet Oulussa näyttävät ennusteiden mukaan epävakailta, joten sade saattaa tuoda kilpailuun lisähaasteen. Sarja on huomattavasti edellisvuotta kovatasoisempi ja minulla on paljon opittavaa, sarjan ainoa naiskuljettaja ennakoi alkavaa SM-kautta.

Vaihteettomien karting-autojen kuninkuusluokassa, OK-luokan SM-sarjaa johtaa Heinolan urheiluautoilijoita edustava, Frankfurtissa asuva Niko Lehtonen. Lehtosen perässä sarjataulukossa ovat Forssan FK-kerhon Lauri Leppä sekä Pirkanmaan kartingin Thomas Lindfors.

Ennen Oulun osakilpailua nuorempien kuljetajien OK-junior -luokkassa sarjan kärkipaikkaa pitää Nikolas Pirttilahti (PirKa). Toisena Otto Honka (LahdenFk) ja kolmannella sijalla sarjataulukossa Elias Seppänen (MonakoFK).

Kuten KZ2:ssa, myös OK-luokissa taso on viime vuosina noussut hurjasti ja viikonloppuna Oulun uudella karting-radalla nähdään varmasti kovaa kamppailua sarjapisteistä.

Oulun SM-osakilpailussa ajettavat luokat:

Raket95 (SJM-sarja)
Mini60 (SJM-sarja)
OK-junior
OK
KZ2

Karting SM 2017 jäljellä olevat osakilpailut:

15.-16.7. Oulu
5.-6.8. Kouvola
19.-20.8. Lahti

Viikonlopun aikataulu lauantaille ja sunnuntaille:

Lämmittelyajot alkavat, 10.00
Aika-ajot, 11.00
Eräajot, 12.30
Finaalit, 16.00 alkaen.

Ouluzonen osoite:
Kuusamontie 3250, Arkala.

Ouluzonen SM-osakilpailuihin on vapaa pääsy.

Teksti: Iisak Vataja, sarjan tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting