Karting 28.05.2017

Kartingin SM-avaus täynnä tapahtumia

Lauantain tapahtumarikkain finaalilähtö nähtiin OK-luokassa. Kuva: Keimola FK-kerho / tiedotus

Kartingin SM-sarjan avausviikonlopun ensimmäinen kilpailupäivä oli täynnä jännitystä ja tapahtumia.

Kartingin SM-sarja alkoi lauantaina 27.5. Vantaa Centerin uudella, kansainväliset mitat täyttävällä kartingradalla. Lauantaina SM-luokista kilpailulähtöjä ajoivat OK- ja OK Junior -luokan kuljettajat. Lisäksi täyteluokkina nähtiin Raket/Raket Junior-, Mini 60-, Micro Max- ja Mini Max -luokkien kilpailut.

Raket/Raket Junior

Päivän finaalilähdöt aloittaneen Raket-luokkien kilpailun aikana harmaana velloneelta taivaalta saatiin muutama pisara radan pintaan, mutta onneksi suuremmalta sateelta vältyttiin.

Kilpailun kärkeen nousseet Joona Koistinen ja Luca Johannesdahl kävivät kovaa kamppailua. Johannesdahl ajautui leveäksi pudoten useita sijoja ja Koistinen pääsi kärjesttä karkuun. Toiseksi nousi Kaapo Joutvuo ja kolmanneksi Timi Mälkki. Epäonninen Johannesdahl taisteli itsensä lopulta neljänneksi.

Mini 60

Veeti Welin nousi kärkitaisteluun kun kärjessä ajaneet Veeti Rajala ja Joni Heikkilä kävivät keskinäistä kamppailua. Kärjessä tosi kovaa vääntöä, jossa osumiltakaan ei vältytty.

Aivan viimeisissä mutkissa Heikkilä ajautui ulos ja pudotettiin viidenneksi. Nopein oli Welin, mutta ohitustilanteessa sattuneen ajotapavirheen vuoksi hänelle langetettiin 3 sekunnin aikasakko ja tämä pudotti hänet lopputuloksissa kahdeksanneksi. Voittajaksi kruunattiin Jame Wallden, toiseksi Rajala ja kolmanneksi Oskari Lappalainen.

OK Junior SM

Nikolas Pirttilahti nousi alussa kärkeen ja näytti karkaavan omille teilleen, mutta toisen sijan Otto Honka onnistui hivuttautumaan aivan kantaan. Tiukasti perässä seurannut Honka ei kuitenkaan missään vaiheessa kyennyt haastamaan Pirttilahtea.

Kärjen takana seurasi viiden kuljettajan ryhmä, josta karkuun nousivat Luka Nurmi ja Elias Seppänen. Heistä lopulta etevämmäksi osoittautui Seppänen.

– Kun joku ajaa jatkuvasti perässä, tulee siitä helposti paineita, mutta tänään tilanne oli koko ajan hallinnassani, iloitsi Pirttilahti.

OK SM

OK-luokan lauantain finaali oli todellista trilleriä. Aamun alkuerien perusteella toisella sijalla ollut Jonne Ollikainen kaarsi varikolle lämmittelykierrokselta. Kärjessä ajoivat Juho Valtanen, ja Lauri Leppä selvällä erolla ennen Niko Lehtosta ja Thomas Lindforsia. Ensin Valtanen joutui keskeyttämään moottorin hajottua ja kun vielä Leppä teki lopussa ajovirheen, onnistui Lehtonen nousemaan kärkeen.

– Tällä kertaa muilla oli hieman huonoa tuuria ja kärkeen pääsin nousemaan edessä ajaneen Laurin vedettyä mutkan leveäksi. Tämän tuloksen jälkeen on hyvä lähteä hakemaan uutta voittia huomenna, tyytyväinen Lehtonen pohti kilpailun jälkeen.

Rotax Micro Max

MicroMax-luokan lauantain lähdön herra ja hidalgo oli Aatu Heikkilä, jonka vauhtiin muilla ei ollut mitään sanomista. Alvar Siimesvaaran ja Vili Hakalan kamppailu toisesta sijasta kulminoitui viimeiseen mutkaan, jossa Hakala puski kylmäpäisesti sisälle ja onnistui nousemaan toiseksi.

Rotax Mini Max

Mini Max luokassa sekä Miska Kaskinen että Joona Blomqvist saivat ajaa maaliin varsin rauhassa. Rasmus Wahlsten ei sen sijaan saanut kolmatta paikkaa helpolla, vaan joutui taistelemaan Miko Huuhtasen kanssa maaliin saakka.

Kilpailutapahtumien johtaja Veera Virtanen piti lauantain kilpailua onnistuneena.

– Tosi kiva päivä, oli hienot kisat ja kaikki sujui hyvin. Toivottavasti huomennakin näemme yhtä jännittäviä lähtöjä, Virtanen pohtii ja toivottaa kaikki tervetulleeksi seuraamaan sunnuntain kilpailulähtöjä Vantaa Circuitille.

Sunnuntaina moottorit pärähtävät käyntiin kello 8.15, jolloin alkavat warm up -sessiot, joiden jälkeen vuorossa ovat aika-ajot ja alkuerät. Radan avajaiset pidetään kello 14.30 ja finaalit aloitetaan klo 15.00 alkaen.

Lauantain finaalilähtöjen tulokset ovat ladattavissa täältä.

Teksti: Keimola FK-kerho / tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting