Karting 17.07.2017

Kartingin Raket-luokan junioreiden SM-kisat Ouluzonella muuttivat SJM-sarjataulukkoa merkittävästi

Sunnuntain kärkikuusikko Raket95-luokassa. Kuva: Risto Kivistö

Uusi Ouluzone asetettiin todelliseen tulikokeeseen 15.-16.7.2017, kun radalla taisteltiin SM-osakilpailun sijoituksista. Lauantaina Raket95 -luokan tulostaulukoissa saatiin nähdä yllätyksiä ja sunnuntaina aiemmin kauden aikana menestyneet kuljettajat saivat ajolinjansa ja autonsa kuntoon.

Viime viikonloppuna Ouluzonella oli nähtävissä harvinaista kartingherkkua: uudella radalla kilpailtiin Raket95 -luokan lisäksi SM-pisteistä KZ2-, OK-, OK-Junior- ja Mini60 -luokkien SM-pisteistä. Uusi rata oli pitkä, nopeatempoinen ja edellytti autojen moottoreilta kovaa suorituskykyä sekä kuljettajilta poikkeuksellisten ajolinjojen omaksumista.

Lauantain junioreiden Raket-luokan SM-osakilpailun aika-ajoista alkaen oli nähtävissä, että sarjataulukon kärjellä tulisi olemaan haasteita päivän mittaan. Finaali osoitti kärkisijojen vaihtuvan ja voiton nappasi Joona Koistinen, toiseksi ajoi Kaapo Joutvuo ja kolmanneksi Henri Sääskilahti. Sarjapisteiden kärkisijoja pitävät Tuukka Taponen sijoittui sijalle 19, Hugo Heinonen sijalle 6 ja Tino Kivistö sijalle 13. Lauantain osakilpailu kiristi siten junioreiden SM-sarjataulukkoa merkittävästi pisteiden jakautuessa usealle uudelle kuljettajalle.

Sunnuntaina aamun harjoitukset osoittivat, että sarjataulukon kärkisijoilla keikkuvat kuljettajat mekaanikkotiimeineen olivat löytäneet uutta puhtia. Aika-ajojen ja alkuerien aikana erityisesti Tino Kivistö sinnitteli lauantaina nähtyjä sijoituksia ylöspäin. Finaaliin startattiin järjestyksessä Joona Koistinen, Henri Sääskilahti, Hugo Heinonen, Aleksi Jalava ja Tino Kivistö. Finaalissa nähtiin tiukkaa kilvanajoa ja osittain rajujakin ohituksia. 19 kierroksen kilpailussa ei missään vaiheessa voitu sanoa, että varma voittaja on selvillä. Varsinainen loppudraama ajoittui viimeiselle kierrokselle, kun kärkikolmikko taisteli ykköspaikasta ja ohitustilanteessa Koistinen pyörähti menettäen lopulta sijoituksiaan harmittavasti. Samanaikaisesti Hugo Heinonen nousi kärkeen, Santeri Yli-Pelkosen ja Tino Kivistön taistellessa itselleen podiumpaikat.

Sunnuntain kisapäivän jälkeen Tino Kivistön kasvoillakin loisti jo hymy. -Auton säätöjen ja omien ajolinjojeni kanssa oli torstaista alkaen pieniä ongelmia, mutta ne saatiin onneksi korjattua tänään sunnuntaina, Kivistö kuvaili nousujohteista kisaviikonloppuaan. -On hienoa, että sarjakärjessä on tiukkaa. Kun kärkisijoista on usealla kuljettajalla mahdollisuus taistella, me kaikki nuoret kehitymme parhaiten, Kivistö kommentoi kysyttäessä sarjatilanteesta.

Karting SJM Raket-luokan tulokset, Oulu, 15.-16.7.Raket SJM, lauantai
1. Joona Koistinen 20.52,660
2. Kaapo Joutvuo + 1,678
3. Henri Sääskilahti + 1,780

Raket SJM, sunnuntai
1. Hugo Heinonen 20.08,249
2. Santeri Ylipelkonen + 0,051
3. Tino Kivistö + 0,532

Teksti: Kati Kivistö

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting