Karting 01.09.2016

Kartingin nousevat tähdet

Raket-luokassa Matias Seppänen hiillosti Elias Salosta (nro 58) kauden ajan, mutta Salonen ei sortunut virheisiin.

Kauden 2016 SM-osakilpailut on ajettu ja mitalit jaettu. Karting SM-sarja piti sisällään neljä osakilpailuviikonloppua ja SJM-sarjassa kilpailuviikonloppuja ajettiin viisi.

SJM-sarjassa SM-voittoa juhli Elias Seppänen, jolle SM-mitali oli uran ensimmäinen, eikä varmasti viimeinen. Elias nappasi kauden aikana neljä voittoa ja loppupisteitä kerääntyi 180. Hänellä oli 33 pistettä enemmän kuin toiseksi tulleella Matias Salosella, jonka kanssa Elias tykkää kisata. SM-kultamitalisti mittelöi mielellään myös pisteissä kolmanneksi tulleen Joni Keljon kanssa.

– Kauden eka kisa Kangasalalla oli musta kivoin, siellä ajettiin sateella ja kuivalla. Tykkään ehkä enemmän sadekisoista, ainoa huono puoli on se. kun kastuu, kertoo 10-vuotias Elias.

Seppänen aikoo siirtyä ensi kaudella OKJ-luokkaan ja ajaa siinä sekä SM- että EM-sarjaa mikäli rahoitus saadaan kasaan. Pidemmän tähtäimen tavoite on siirtyä jossain kohtaa ajamaan formuloita.

William Alatalo. Kuva Tomi Talja.

William Alatalo. Kuva Tomi Talja.

OKJ-luokassa mestaruus varmistui jo ennen viimeistä osakilpailua Lappeenrannassa. 14-vuotias William Alatalo nappasi uransa toisen kultamitalin, ensimmäinen tuli vuonna 2014 SJM-luokassa, joten tämä nuori herra on tottunut voittamaan.

– Tavoitteeksi tälle kaudelle asetin kullan ja se tuli. Vihti oli kisoista se kaikkein vaikein, siellä ei ollut oikeen vauhtia missään kohtaa. En tykkää myöskään siitä radasta, se on huonossa kunnossa, sanoo William.

Hän aikoo tänä vuonna osallistua vielä Bahrainissa loka-marraskuun vaihteessa järjestettäviin OKJ-luokan MM-kisoihin. Sinne tavoitteeksi on asetettu kymmen parhaan joukkoon ajaminen. Ensi kaudella William nähdään näillä näkymin OK-luokassa. Tulevaisuudessa nuorukainen haluaa pysyä autourheilussa mukana.

– Olisi hienoa jos saisi tehdä töitä autoruheilun parissa tai päästä ajamaan formuloita.

Hopeaa OKJ-luokassa ajoi Axel Saarniala ja pronssi meni Roope Ropaselle.

Konsta Lappalainen. Kuva tttalja.kuvat.fi

Konsta Lappalainen. Kuva Tomi Talja.

OK-luokassa käytiin tiukkaa taistoa läpi koko kauden Suomen mestaruudesta. Lopulta kahdella voitolla ja tasaisella ajolla mestariksi kruunattiin Konsta Lappalainen ennen Paavo Tonteria ja Robin Sariota.

Lappalaisen kausi meni nappiin, sillä hän oli asettanut tavoitteekseen kolmen joukkoon ajamisen ja kotiin viemisinä oli SM-kulta, mikä on Konstan ensimmäinen SM-mitali. 15-vuotias nuori lupaus siirtyy ensi kaudeksi formuloihin.

– Ajan ensi vuonna Ruotsissa pikkuformuloita. Ajan omassa tiimissä 1.6. Renault NEZ-sarjaa. Nyt oli hyvä aika siirtyä kartingista eteenpäin.

Lappalaisen kausi ei kuitenkaan ole vielä pulkassa, edessä on vielä kauden huipennus eli MM-kisat Bahrainissa, jossa tavoitteena on ajaa kympin joukkoon.

Henri Kokko. Kuva Tomi Talja.

Henri Kokko. Kuva Tomi Talja.

KZ2-luokkaa hallitsi Henri Kokko, joka voitti kauden kahdeksasta lähdöstä kuusi. Hopealle ylti ensimmäistä kauttaan vaihteellisissa ajava Kaisa Eiristö, viime vuoden Yamaha-mestari. Pronssille ajoi Oskari Kurki-Suonio.  Tuore Suomen mestari Kokko sekä hopea-mitalisti Eirisöä ovat tällä hetkellä ajamassa Ruotsissa vaihteellisten MM-kisoissa.

Katso tästä kauden kilpailuja:Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting