Karting 13.09.2016

Kartingin MSC-kausi vauhdikkaasti päätökseen

MSC Season Finals järjestettiin nyt jo yhdeksättä kertaa.

Koko Suomen R120-harrastajien hartaasti odottama kauden multihuipentuma on ajettu.

Jo perinteeksi muodostunut kartingin Season Finals -kilpailu Alahärmän Powerparkilla MikaSaloCircuitilla järjestettiin Xonsportin toimesta nyt jo yhdeksättä kertaa. Legendaarisesti huimia osallistujamääriä kerännyt eri sarjojen edustajat yhteen ja samaan kisaan kokoava tapahtuma jäi tänä vuonna hieman tavoitteistaan osallistujien määrän suhteen, mutta laadun korvatessa pari tyhjää lähtöruutua, päivä oli jälleen menestys myös kelin suosiessa. Vapaat harjoitukset, aika-ajot sekä yhdeksän erää kilvan-ajoa, 30 autoa viivalla; sitä on MSC.

Päivän formaattina MSC:llä on ollut kaikki vuodet sama alusta loppua kohden kiristyvä tahti ja lisääntyvät ajokierrokset, niin sanotusti “mehut miehistä rutistava” -malli. Tänä vuonna formaatti näyttikin parhaat puolensa, kun pistetilanteissa tapahtui yllättäviä käänteitä päivän mittaan ja etenkin loppua kohden. Muutaman ensimmäisen erän jälkeen näytti jo hetken siltä, että joukossa olisi ollut yksi tiimi, joka menisi muilta karkuun aivan heittämällä, Team Timi@Jaska kuskeinaan Jaska Turtiainen ja Timi Tolvanen piti nimittäin sellaista vauhtia alkupäivän ajan, ettei siinä muilla ollut käytännössä minkäänlaista sanansijaa. Mistä lie Turtiaisen Jaska tuon etenkin nyt loppukaudesta selkeästi näkyneen hyvän ajomoden löytänyt, mutta toimi se todistettavasti myös MSC:llä Tolvasen kompatessa mukana.

Juurikin nimenomaisesti tätä MSC-kisaa varten kehitetty kilpailukaava kuitenkin vaatii sen, että vauhti pysyy yllä kaikki ajettavat yhdeksän erää ja koko päivän loppuun asti, isokaan nopeusero alkupäivästä ei vielä tarkoita mitään suuntaan jos toiseen, vaan tasaisuus on se mikä ratkaisee. Kuka milloinkin onnistuu selvittämään päivän läpi tasaisen tappavasti aika-ajoista ysi-erän ruutulipulle asti, on todennäköisesti loppupisteissä melko korkealla. Tekniset ongelmat tai keskeytykset joistakin muista syistä tekevät hommasta kerralla kovin paljon hankalampaa.

karting xoncup

Tämän saivat tänä vuonna huomata ja kokea etenkin edellä mainittu Team Timi@Jaska sekä pohjoisen pallonpuoliskon edustajat Team Salotec Racing kuljettajineen ( Henri Salo, Tommi Suutari ja Antti Ollikainen ). Jaskan ja Timin iloitessa alkupäivän vauhdistaan, pohjolan sankarit pystyivät lähinnä vain ihmettelemään varikolla, että kuinkas tässä nyt näin kävi, kun kärki näytti menevän aivan omia menojaan ja pisteissäkin karkuun.

Salotecin pojilla oli varmasti rasitteenaan “hyvin nukutun yön” lisäksi edellisten vuosien menestyksien jälkipaineet, niin moneen kertaan on se suurin pokaali käyty pokkaamassa pakkasen purtavaksi. Nyt kuitenkin näkymät olivat sen suuntaiset, että vähintään puoli valtakuntaa jostakin Kuopiosta ylöspäin olisi ollut jo myytyä maata, kunnes sitten taas sattui ja tapahtui. Toisen epäonni on toisen kirkastus vai kuinka se sanonta menikään? Joka tapauksessa Timi@Jaskan kulkupelistä se pieni osanen nimeltä Kultamuna sanoi yhteistyösopimuksensa irti kesken työnäytettä ja matka jäi kesken. Keskeytys erästä tarkoitti takarivin lähtöruutua seuraavaan erään ja samalla suupieliä ainakin asteen verran alaspäin. Saman aikaisesti eräässä toisessa teltassa sen sijaan taivas löi taas uutta revontulta ja kappas vaan, kun pistetaulukkoa alettiinkin katselemaan kuin uusin silmin. Muutama sopiva keskeytys erissä edellä oleville, niin yht’äkkiä siinä takana tuntumassa tullut onkin taas ykkönen ja niinhän siinä sitten loppujen lopuksi ja päivän päätteeksi tapahtui, että se Isopysti lähti kuin lähtikin taas kerran ylöspäin Team Salotecin matkassa, loppujen lopuksi reilusti seitsemän pisteen erolla kakkoseksi kaasutelleeseen Team Suerte Racingiin ( Juntunen Brothers & DoubleCheese ).

Kolmanneksi ylsi Team LexSaw Janne Andersson ( se maailman nopein A ) ja Marko Nyman, neljäs oli Team JiiWee Jere Welin & Juuso Turtiainen ja alkupäivän komeettana kolme ensimmäistä erää näytöstyyliin vienyt Team Timi@Jaska jäi lopulta viidenneksi. Top Fiveen oli pitkään tyrkyllä myös Team KaMaRacing ( Kalle Elokanta & Marcus Kujeleva ), mutta ilmeisesti visiitti Motonetille kesken kisapäivää aiheutti pahan jäätymisen erään numero 6, jonka seurauksena loppusijoitus valui sitten röhkäyksen verran tavoiteltua alemmas.

Tuuletukset kauden päätteeksi!

Tuuletukset kauden päätteeksi!

LoivariGroupin kymmenistä kuljettajista säväytti tällä kertaa Juniorikehitysohjelmassa vahvasti mukana oleva Robinyo täräyttämällä kylmän viileästi aika-ajoissa peräti ruutuun 3, valitettavasti kyyti ei jatkossa aivan riittänyt tuota sijoitusta pitämään… vielä! Tässä on kuitenkin juniori, jota saa vielä Groupin Ressakin varoa ja katsella takaapäin ehkä jo ensi kaudella monien muiden lisäksi.

Lukuisia tässä mainitsemattomia muitakin tähdenlentoja ynnä muita huippuhetkiä nähtiin päivän aikana sieltä sun täältä, mutta kuten jo mainittua: MSC on tasaista tappajuutta, sitä pitää löytyä päätyäkseen sinne korkeimmille portaille.

Ensi vuonna tapahtuma tulee jälleen toistumaan, silloin sitten tasan kymmenettä kertaa ja varmasti järjestäjätkin tämän tasaluvun jotenkin tulevat huomioimaan, joten ei muuta kuin ruksia kalenteriin 2017 valmiiksi jo nyt, päivämäärä
osunee kutakuinkin samoille huudeille sinne Huvipuiston päättäjäisten yhteyteen! Järjestäjä kiittää ja kuittaa tältä vuodelta, Te kilpailijat olette se, mikä näistä kisoista tekee sen mitä ne ovat.

MSC Season Finals IX 2016 tulokset.

Incar videokooste kisasta autosta nro 24 / LoivariGroup Robinyo Haaparinne:

www.xonsport.fi
Facebook.com/groups/105410312822113/

Teksti: Jartsa Kuisma
Kuvat: Pecu Rintanen, Tomi Talja, FotoJorma

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting