Karting 05.12.2017

Kartingin MM-mitalisti Valtanen jatkaa juniorimaajoukkueessa – tavoitteena maailmanmestaruus

Juho Valtanen saavutti tänä vuonna kartingin MM-pronssia. Kuva: AKK/Arto Markkanen

Tämän vuoden syyskuussa suomalainen moottoriurheilulupaus Juho Valtanen nousi historian kirjoihin ajamalla kautta aikojen viidennen kartingin MM-mitalin Suomeen. OK-luokan MM-pronssi oli Valtasen kovan työn sekä Kohtala Sports -tiimin rautaisen ammattitaidon tulos.

– Tosi kova työ on tehty tämän eteen. Vauhti pysyi tasaisena koko viikonlopun ajan, ja kaikki erät onnistuivat hyvin. Kahden joukossa oltiin joka erässä, eikä ollut mitään murheita, Valtanen kertaa MM-viikonlopun tapahtumia.

21-vuotias Valtanen pääsi juhlimaan MM-pronssiaan vielä viime viikonloppuna Italian Milanossa, FIA:n palkintogaalan merkeissä. Kokemus oli nuorukaiselle varmasti mieleenpainuva.

– Syötiin hyvin, juteltiin paljon eri ihmisten kanssa ja lopuksi käytiin vielä pokkaamassa palkinnot. Kaikin puolin oli hieno kokemus.

Tavoitteena kartingin MM-kulta

Valtanen valittiin hiljattain myös ensi kauden autourheilun juniorimaajoukkueeseen, kun AKK Driver Academy -nimeä kantavan valmennusryhmän kuljettajat julkistettiin Helsingissä.

– Se on totta kai hieno juttu, että saan jatkaa valmennusryhmässä. Nyt on tulossa leirejä enemmän, sekä paljon kuntokoulutusta ja mentaalivalmennusta. Kyllä siitä on aina hyötyä, ja innolla odotan mitä on tulossa, Valtanen sanoo.

Suomalaisessa Kohtala Sports -tiimissä ajavalla ulvilalaisella on tulevalle kaudelle selkeät suunnitelmat, mutta sen pidemmälle hän ei ole vielä uraansa miettinyt.

– Ensi kaudella jatketaan vielä kartingia EM- ja SM-sarjassa sekä MM-kisoissa, ja jokaisesta koitetaan napata voitto kotiin. Nyt oli vielä pari kuskia edellä, mutta korjataan se asia ensi vuonna, Valtanen hymyilee.

– Tavoitteena myös on ollut ajaa formula ykkösissä vielä joku päivä, mutta ne haaveet kyllä rupeaa karkaamaan jo käsistä. Pitäisi kuitenkin saada vähintään kahden vuoden rahoitus kerralla kuntoon.

Pois suljettu ei ole myöskään se vaihtoehto, että nuorukainen nähtäisiin tulevaisuudessa esimerkiksi ralliauton ratissa.

– Kiinnostusta kyllä löytyy, enkä pidä rallia tai rallicrossia lainkaan mahdottomana. Pidetään silmällä eri vaihtoehtoja ja mietitään myöhemmin mitä tehdään. Tuleva vuosi toki panostetaan kartingiin täysillä ja katsotaan mitä siitä tulee, Valtanen päättää.

Teksti: Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting